Dian Popescu îşi măsoară cuvintele când vine vorba de Tăriceanu

487

Senatorul Dian Popescu, şef al PNL Gorj, îşi cântăreşte cu atenţie vorbele când este întrebat despre declaraţiile “revoluţionare” făcute recent de postul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu. Astfel, propunerea lui Tăriceanu legată de nominalizarea candidatului PNL la prezidenţiale, prin alegeri interne în sistem uninominal, este tratată de Dian Popescu cu un “no comment”. Asta şi pentru că subiectul “Tăriceanu” este unul sensibil în PNL şi orice apropiere a membrilor de fostul premier este catalogată drept o greşeală politică imensă.

Senatorul Dian Popescu, a declarat, astfel vineri, că nu doreşte să comenteze propunerea lansată de Călin Popescu-Tăriceanu cu privire la organizarea unui scrutin intern în cadrul PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale. El s-a arătat însă de părere că trebuie respectată decizia partidului în ceea ce priveşte desemnarea unui candidat pentru preşedinţia ţării. “Din punctul meu de vedere, există o decizie a partidului, a forurilor statutare, a biroului politic, a delegaţiei permanente, pe 22-23 avem Congresul partidului. Sincer să fiu, cred că trebuie să respectăm deciziile forului partidului şi nu am niciun punct de vedere vizavi de nicio declaraţie a niciunui membru din PNL. Singurul punct de vedere pe care îl am este că trebuie să respectăm deciziile forurilor statutare ale PNL. Nu comentez declaraţiile colegilor de partid, fiecare face declaraţie în nume personal, e problema fiecărui membru, sunt colegii mei, nici nu-mi permit, dar spun un singur lucru: sunt decizii ale forurilor statutare care trebuie respectate”, a declarat preşedintele PNL Gorj.
A.Stoica

Nu va candida împotriva lui Crin
Călin Popescu Tăriceanu a făcut vineri o propunere – surpriză în ceea ce priveşte candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale. Deşi USL are un protocol pentru susţinerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, la prezidenţiale, Tăriceanu a cerut într-o declaraţie de presă ca liberalii să-şi desemneze candidatul pentru Cotroceni prin alegeri interne în sistem uninominal. Vicepresedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat că în cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu se impune excluderea din partid pentru “prejudicii de imagine aduse PNL”. Întrebat dacă va intra în cursa pentru desemnarea drept candidat al PNL la prezidenţiale, Tăriceanu a susţinut că nu s-a decis încă. Fostul premier a cerut liberalilor să ia decizia alegerilor interne la Congresul PNL din 22-23 februarie şi a dat ca exemplu de organizare alegerile de tip “primaries” organizate de cele două partide din SUA. Tăriceanu a mai spus în conferinţa de presă de vineri că nu va candida la şefia partidului împotriva lui Crin Atonescu la acest congres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here