DGASPC va merge cu o nouă propunere în fața instanței – Zi decisivă pentru olimpicul agresat de mamă

581

Reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj vor merge, astăzi, din nou, în fața instanței, cu noi propuneri în cazul olimpicului agresat de mamă, după ce ieri au purtat discuții cu ambii părinți ai copilului. ”Urmează să facem o nouă propunere către instanță. Au venit părinții, am avut o discuție cu ei, tatăl și-a exprimat opinia de a se ocupa de copil, de creșterea și îngrijirea acestuia, a spus că îi va asigura un mediu securizant acasă, la Târgu-Jiu. Urmează să se facă și o evaluare psiho-socială de către colegii de la primărie”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
Vineri, judecătorii de la Tribunalul Gorj au dispus plasament în regim de urgență, pe cale de ordonanță președințială, însă măsura nu a putut fi pusă în aplicare de reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, întrucât copilul agresat de mamă pentru că ar fi refuzat să participe la un proiect școlar nu a vrut să plece de lângă aceasta.
De cealaltă parte, tatăl băiatului cu media 10 pe linie s-a declarat nemulțumit de modul în care a fost efectuată ancheta și mai ales de faptul că ar fi fost decăzut din drepturile părintești pe nedrept. Acesta locuiește în București, în interes de serviciu și neagă faptul că ar fi divorțat de soție, prezentând și dovada: certificatul de căsătorie.
”Mă trezesc că merg acasă și nu mai am copil. În 24 de ore s-au făcut toate anchetele posibile, s-a trimis în instanță și s-a dat și hotărârea, fără ca unul dintre părinți să fie înștiințat, pentru că se știa că e divorțat. În aceasta a constat ancheta socială, prin faptul că un părinte nu există. Surpriză! Certificatul de căsătorie spune că există și mai mult, nu există despărțire în fapt”, a declarat tatăl minorului de 13 ani.
Copilul a fost agresat, joi, de mama acestuia, medic la Centrul Medical Judeţean Gorj al MAI. Femeia este cercetată de polițiști pentru violență în familie.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here