Dezbatere publică pentru legea vaccinării

644

Dată fiind importanța procesului de imunizare a copiilor, în contextul noului cadru legislativ pe care autoritățile doresc să-l implementeze, la solicitarea societății civile, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează joi, 11 mai 2017, ora 10.00, la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str. dr. Leonte, nr. 1-3, sector 5, Bucureşti, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România.

Persoanele care vor lua cuvântul în cadrul ședinței publice sunt rugate să transmită propunerile pe care le vor prezenta și în format electronic, word, la adresa de email: propuneri@ms.ro, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului (nume, e-mail, telefon), până la data de 10.05.2017, ora 10.00;
Este necesară înscrierea doar pentru persoanele care doresc să ia cuvântul la ședința publică; înscrierea se face la adresa de email: moancea@ms.ro, până la data de 10.05.2017, ora 10.00; La dezbaterea publică au acces instituţiile publice, organizaţiile civice, precum şi toate persoanele interesate.
Luarea cuvântului se va face în ordinea înscrierii, iar timpul alocat luării cuvântului este 3 minute.
Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la ședința publică.
Potrivit prevederilor art. 7, alin. (10), lit. b) din Legea nr. 52/2003, ”b) dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toţi solicitanţii înscrişi la cuvânt şi-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuţie;”.
La dezbaterea publică, din partea Ministerului Sănătății, vor participa: Florian – Dorel Bodog, ministrul Sănătății, Rareș Trișcă, secretar de stat, Alexandru Rafila, consilier personal al ministrului Sănătății, Amalia Șerban, director general, Direcția generală asistență medicală și sănătate publică, reprezentanți ai Direcției generale programe – Agenția Națională pentru programe, reprezentanți ai Direcției generale resurse umane, juridic și contencios, reprezentanți ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, reprezentanți ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.
Proiectul de act normativ poate fi vizualizat la adresa de web: www.ms.ro, rubrica Transparenţă decizională – Acte normative în transparență. Pentru orice informații de presă, privind acest subiect, reprezentanții mass-media sunt rugați să-l contacteze pe domnul Valentin Popescu – reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, la numărul de telefon 0751142315.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here