Deţinutul Dumitru Diaconescu, căutat la Târgul Meşterilor Populari

428

„Omul cu mâini de aur”, cum i se mai spune lui Dumitru Diaconescu, deţinut al Penitenciarului Târgu-Jiu, cunoscut şi admirat pentru sculpturile sale în lemn a participat marţi, la Târgului Meşterilor Populari din Oltenia. Acesta are un stand amenajat, unde are expuse mai multe icoane sculptate în lemn care pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 30 şi 100 de RON.

„Am venit la târg cu o expoziţie de icoane pe lemn. Am adus mai multe dar s-au vândut, mi-au mai rămas aproximativ 13. Nu este prima dată când vin la târgul meşterilor populari”, a declarat Dumitru Diaconescu.
Potrivit Laviniei Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, în cadrul Târgului Meşterilor Populari din Oltenia o persoană privată de libertate va expune 15 icoane sculptate în lemn care pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 30 şi 100 de RON.
Banii obţinuţi în urma valorificării lucrărilor vor fi folosiţi pentru dotarea atelierului de sculptură ce funcţionează în interiorul penitenciarului.
Activitatea este realizată în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Scopul acestui demers este exersarea de către persoanele private de libertate, în cadrul comunităţii locale a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială. De asemenea, desfăşurarea unor activităţi de educaţie, asistenţă psihologică şi socială în cadrul comunităţii, conduce pe de o parte la valorificarea oportunităţilor de îmbunătăţire a imaginii de sine, la creşterea încrederii în propria persoană şi în cei din jur, la situaţii noi de învăţare şi de exersare a conduitelor prosociale de către persoanele custodiate, iar pe de altă parte, determină sensibilizarea membrilor societăţii în raport cu problematica reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here