Deţinuţii tremură în Penitenciarul Târgu-Jiu

449

penitenciar 019Cei peste 400 de deţinuţi precum şi personalul angajat la Penitenciarul Târgu-Jiu înfruntă cu stoicism frigul de afară şi asta pentru că temperaturile scăzute se resimt şi după zidurile instituţiei.

Caloriferele sunt încă reci pentru că, de teama facturilor mari, temperaturile scăzute par puţin mai prietenoase decât în mod normal.

Obligaţi să stea, de data aceasta, la propriu, „la răcoare”, deţinuţii din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu iau pe ei haine mai groase în această perioadă. Acest lucru se datorează faptului că centrala termică încă nu a fost pusă în funcţiune. Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, „temperaturile de afară încă nu au fost suficient de scăzute pentru a da drumul la căldură”.

penitenciar (17)Astfel chiar dacă revizia tehnică a fost deja realizată iar sistemul de încălzire se află în perfectă stare, acesta încă nu dă căldură persoanelor private de libertate. Oricum, caloriferele din camerele de detenţie nu vor fi calde pe parcursul întregii zile nici atunci când vor funcţiona, deţinuţii primind căldură cu porţia.

Astfel, aceleaşi surse din penitenciar ne-au declarat că există deja un program de furnizare a căldurii, dimineaţa, la prânz şi seara pe o perioadă stabilită, de asemenea, în funcţie de temperaturile de afară.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here