Deţinuţii şi şomerii, buluc la cursurile de formare ale AJOFM

598

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a prezentat la începutul acestei săptămâni stadiul planului de formare profesională pentru primele şapte luni ale acestui an. Formarea profesională este o măsură activă definitorie pentru desăvârşirea profilului profesional al oricărei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, ştiut fiind faptul că prin asigurarea creşterii şi diversificării competenţelor profesionale ale şomerilor se ating, concomitent, două obiective specifice: satisfacerea cererilor imediate pe piaţa muncii şi creşterea şanselor de ocupare în muncă a şomerilor.
“De la începutul anului şi până în prezent, au fost organizate 22 de cursuri de recalificare în ocupaţiile de agent de securitate, agent de turism, brutar, bucătar, contabil, cofetar patiser, lucrător în comerţ, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, operator calculator, comunicare în limba engleză şi în germană, cameristă, frizer, inspector resurse umane, croitor, manager în activitatea de turism, ospătar, operator introducere validare prelucrare date, vânzător în alimentaţie, fiind cuprinse un număr de 542 de persoane, care beneficiază gratuit de serviciile de formare profesională, din care 485 sunt şomeri şi 57 deţinuţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu. În cursurile de formare profesională au fost cuprinse persoane aparţinând unor grupuri cu acces mai dificil pe piaţa forţei de muncă, precum şi persoane care au beneficiat de gratuitate în baza prevederilor Legii nr. 76/2002 modificată şi completată, dintre care menţionăm: 249 de persoane din mediul rural; două persoane eliberate din detenţie; două persoane cu dizabilităţi”, se arată în raportul emis de AJOFM Gorj.
În perioada 1 ianuarie – 1 august 2016, au fost încadraţi un număr de 357 de şomeri absolvenţi de cursuri din totalul de 400 prognozat pentru 2016, iar din acest punct de vedere, AJOFM Gorj are planul de ocupare în urma formării realizat în proporţie de 84%. Planul de formare profesională pentru anul acesta prevede organizarea unui număr de 46 de cursuri la care ar urma să fie cuprinse 1.085 de persoane, din acestea 955 fiind şomeri şi 130 deţinuţi din Penitenciarul Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here