Deţinuţii lucrează voluntar în localităţile gorjene

458

penitenciar 020Două echipe formate din 20 de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu au participat, în data de 10 noiembrie, la prima activitate de prestări servicii pe bază de voluntariat, la Scoarţa şi Roşia de Amaradia.

Penitenciarul Târgu Jiu este partener în cadrul proiectului„ Persoanele private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător, pentru creşterea competitivităţii şi a atractivităţii teritoriilor” – proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Investeşte în oameni! Axa prioritară 6. Cele două echipe participă la lucrări de săpături şi decolmatări de şanţuri în localitatea Scoarţa şi la defrişări de tufărişuri şi arbuşti de pe marginea drumului şi decolmatări şanţuri în Roşia de Amaradia.

Activităţile de voluntariat nu se vor limita numai la aceste două primării. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu, “în săptămânile următoare se vor desfăşura activităţi de voluntariat la primăriile altor localităţi de pe raza judeţului Gorj”.

Muncă voluntară

Persoanele private de libertate care au participat la aceste lucrări au avut la dispoziţie toate cele necesare pentru desfăşurarea activităţilor. “Primăriile localităţilor au pus la dispoziţia echipelor de voluntari uneltele de lucru, iar Penitenciarul forţa de muncă, conlucrând în sprijinul creşterii atractivităţii teritoriilor. Primarii şi locuitorii celor două comune au apreciat implicarea persoanelor private de libertate în desfăşurarea activităţilor pe bază de voluntariat, felicitând echipele de voluntari”, a mai spus Dumitriu. Prin astfel de acţiuni se doreşte reintegrarea persoanelor private de libertate, prin muncă şi ucenicia într-o meserie. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, începând cu luna iulie 2010, Penitenciarul Târgu-Jiu fiind beneficiarul numărul 1.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here