Deţinuţii curăţă şanţuri pentru zile libere

425

penitenciarPersoanele private de libertate care îşi ispăşesc pedeapsa cu închisoarea în cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu aleg să muncească în folosul comunităţii pentru a li se scurta pedeapsa.

Astfel, în această perioadă, deţinuţii sunt folosiţi la curăţarea şanţurilor care fac faţă tot mai greu apelor care provin de la ploile abundente.

Mai multe persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu vor efectua, în această perioadă, ore de muncă în folosul comunităţii. Este vorba despre 10 deţinuţi care, pentru fiecare patru zile de muncă, a câte opt ore, vor câştiga o zi care va fi tăiată din numărul de zile pe care îl au de ispăşit, ca pedeapsă, după gratii. “Zece persoane private de libertate de la regimul semideschis din Penitenciarul Târgu-Jiu desfăşoară, în această perioadă, lucrări de înlăturare a efectelor calamităţilor naturale produse de ploile torenţiale căzute în ultima perioadă de timp – decolmatarea şanţurilor de colectare a apelor pluviale. Lucrările se desfăşoară în folosul comunităţii, pe baza unui contract de prestări servicii de voluntariat încheiat între Primăria Târgu-Jiu şi Penitenciar, în condiţiile Legii 83/2010 de modificare şi completare a Legii 275 /2006 privind executarea pedepselor si a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal”, a declarat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu. Contractul se referă la o perioadă de 60 de zile, până în data de 30 septembrie, şi a fost încheiat la solicitarea primăriei.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here