Detaliile contractului de transfer a carierelor Berbeşti şi Alunul, finalizate astăzi

520

Transferul celor două cariere ale CEO nu a fost în totalitate perfectat. Asta deşi negocierile privind transferul minelor Alunu şi Berbeşti de la Complexul Energetic Oltenia la CET Govora au fost finalizate vineri, în acest fel urmând să fie stinse şi datoriile istorice dintre cele două societăţi, conform unui comunicat al Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.
Detaliile contractului şi structura garanţiilor urmează să fie definitivate însă până astăzi. În ceea ce priveşte condiţiile contractuale negociate, s-a convenit ca CET Govora să plătească eşalonat sumele datorate CEO cu titlu de preţ, în termen de 10 ani. De asemenea, va fi achitată integral de către CET Govora cantitatea de cărbune livrată ulterior datei de elaborare a raportului de evaluare. Reamintim că pe întreaga perioadă a derulării contractului de transfer şi până la plata preţului, Complexul Energetic Oltenia va asigura managementul financiar la CET Govora printr-un reprezentant, conform deciziei părţilor.
Cele două unităţi se vor regăsi în noul Complex Energetic Vâlcea, care speră autorităţile din judeţul vecin, prin preluarea acestui bazin carbonifer că va duce la un reviriment economic al celor două localităţi. Vâlcenii cred că de acum înainte minerii de la cele două cariere au locurile de muncă garantate pentru că unităţile au capacitatea de a furniza o producţie de 2,2 milioane tone cărbune pe an.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here