Destituire la vârful Prefecturii Gorj

2901

Subprefectul de Gorj, Sorin Gabriel Arjoca, a fost schimbat, marți, din funcție. Hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției de subprefect de către Arjoca a fost publicată pe site-ul Guvernului. În locul acestuia nu a fost numită încă o altă persoană, dar la bursa zvonurilor sunt vehiculate mai multe nume din PNL pentru ocuparea acestei poziții.

Sorin Arjoca a fost numit în funcția de subprefect în iunie 2014, venind anterior de pe un post de consilier superior în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Fost inspector guvernamental, Arjoca a mai ocupat funcția de subprefect de două ori, între anii 2008-2009 și iunie 2012-septembrie 2013.
Guvernul a decis în ședința de marți schimbarea din funcție a 28 de prefecți și 11 subprefecți, inclusiv prefectul municipiului București. Au fost numiți 13 prefecți și doi subprefecți.
Prefectul de Gorj, Ion Cristinel Rujan, nu poate fi, momentan, schimbat. Acesta este înalt funcționar public și nu are încă un an de la numirea în funcție, prin aplicarea principiului mobilității. „În țară sunt 3-4 prefecți care sunt înalți funcționari publici de carieră. Am încredere că domnul prim-ministru Ludovic Orban și Guvernul României cunosc foarte bine legea, textul prevăzut de Codul Administrativ, și vor respecta întocmai textul legal”, susținea, zilele trecute, prefectul Rujan, referitor la schimbarea sa din funcție.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here