Desenul şi sculptura, într-un dialog artistic

632

expo turictuDouă ramuri ale artei plastice şi-au dat mâna, într-un mod fericit, vineri seara, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu.

Lucrările de desen semnate de artistul plastic Marius Turcitu au fost expuse alături de sculpturile în lemn ale unui student în anul I la artă. Expoziţia are toate ingredientele pentru a vă atrage atenţia şi pentru a vă face să o vizitaţi.

Pentru Marius Turcitu, această expoziţie a fost o provocare şi un experiment, în acelaşi timp şi asta pentru că, din cauza unui accident la mâna dreaptă, nu a putut să o folosească la parametrii normali, aşa că desenele au fost realizate în mare parte cu mâna stângă. De asemenea, ceea ce Turcitu propune publicului este o manifestare de curaj, dat fiind faptul că a ales desenul. „Lumea a uitat să mai deseneze, toţi abstractizează şi totul se rezumă acum la gest”, a spus artistul plastic. Cealaltă jumătate a expoziţiei este reprezentată de lucrările lui Decebal Crăciun, studentul lui Marius Turcitu la secţia de arte plastice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Tânărul a expus lucrări de sculptură în lemn, cu linii curate şi naturale. Fiind prima sa expoziţie personală, acesta s-a declarat destul de emoţionat.

Structuri şi nuduri

„Un gest de mare îndrăzneală” a fost caracterizată expoziţia şi de către sculptorul Paul Popescu, preşedintele secţiei Uniunii Artiştilor Profesionişti Târgu-Jiu. Acesta a lăudat curajul cu care cei doi au decis să reunească lucrări de o asemenea factură într-o expoziţie curată, aerisită, clară şi să o prezinte publicului. Bucăţile de lemn şlefuite şi înlănţuite ca vertebrele în diferite forme, care uneori capătă direcţii ascendente se îmbină perfect cu liniile curbe din nudul feminin, atât de simplu şi totuşi atât de atent realizat şi cercetat de Marius Turcitu.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here