Dermatolog: Cancerele de piele le întâlnim destul de des. Atunci când o aluniță ridică un semn de întrebare, mergeți la medic!

601

Mii de gorjeni s-au prezentat în acest an la cabinetul de Dermato-Venerologie din cadrul Policlinicii Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Cei mai mulți pacienți au reclamat probleme dermatologice, patologia fiind diversă, de la acnee, dermatite și psoriazis, până la cancere de piele.

În acest an au fost acordate 4.810 consultații la cabinetul de Dermato-Venerologie din Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, dintre care 891 au fost contracost. Cei mai mulți pacienți care vin la acest cabinet au probleme dermatologice. Iar cancerul de piele este o boală tot mai des întâlnită în rândul gorjenilor.
Potrivit specialiștilor, orice leziune care apare pe piele și nu are tendința să se vindece, ba mai mult, crește și apare și o sângerare, trebuie să trimită pacientul de urgență la medic.
Cazurile de cancer sunt provocate, de cele mai multe ori, de factori care puteau fi evitați, precum fumatul, radiațiile solare, expunerea la substanțe chimice toxice.
„Cancerele de piele le întâlnim destul de des. Melanomul se dezvoltă la persoane tinere, care au între 20 și 40 de ani. Îi îndrumăm spre medicul oncolog specialist. Întâlnim la cabinet și pacienți cu psoriazis de toate felurile, forme foarte urâte. Avem pacienți de toate vârstele. (…) Atunci când o aluniță ridică un semn de întrebare, mergeți la medic! Unele dintre serviciile de care pot beneficia pacienții care au probleme dermatologice este debridarea chirurgicală a ulcerelor și crioterapia leziunilor cutanate, care nu se face în foarte multe cabinete”, a spus medicul primar Gabriela Pîrgă.

Programări telefonice și online
Programările la acest cabinet se pot face atât telefonic, cât și online, pe site-ul spitalului.
„În Ambulatoriul SJU Târgu-Jiu vă puteți programa la un consult dermatologic la cabinetul de specialitate de luni până vineri. Aveți nevoie de bilet de trimitere, iar dacă nu sunteți asigurat, puteți beneficia de consult contra cost, 50 lei. Programarea se poate face și online”, anunță reprezentanții spitalului.
Din luna decembrie, cabinetul de dermatologie va fi dotat și cu un electrocauter performant.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here