Deputatul Weber îl ia la întrebări pe ministrul Năsui

1761

Deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber, vrea să afle de la ministrul Economiei și Turismului dacă există „măsuri clare” de ajutorare și relansare a domeniului turistic din România.
Efectele apariției virusului COVID-19 sunt vizibile asupra economiei românești, fiind afectate toate domeniile de activitate. Unul dintre acestea este sectorul HORECA. În județul Gorj sunt unități hoteliere și restaurante care au stat închise luni bune, iar în acest timp angajații au fost trimiși acasă pe banii satului sau concediați.
Potrivit parlamentarului de Gorj, România a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor turiștilor străini din Uniunea Europeană în țară. Acest lucru a avut repercusiuni în ceea ce privește diminuarea bugetului antreprenorilor români și pierderea locurilor de muncă.
„Efectele restricțiilor s-au reflectat și în domeniul transporturilor, al călătoriilor, fie ele în scopuri turistice sau de afaceri, precum și asupra târgurilor/congreselor de promovare, acestea fiind amânate pentru o perioadă propice sau chiar anulate. Având în vedere toate aceste considerente, care explică pe scurt realitatea din România, implicarea Guvernului în sprijinirea antreprenorilor din domeniul HORECA este esențială, motiv pentru care, domnule ministru, vă rog, respectos, să îmi comunicați următoarele: 1. Concret, care sunt măsurile luate, până în prezent, de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în vederea sprijinirii acestui sector de activitate? 2. Există un plan după care veți acționa în perioada următoare, care să vizeze măsuri clare de ajutorare și relansare a domeniului turistic din România? Dacă răspunsul este pozitiv, vă rog să mi-l puneți la dispoziție”, se arată în interpelarea adresată către ministrul Turismului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here