Deputatul Cupă: Vot pentru liceenii de nota zece

374

Membrii comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților au aprobat ieri proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.13/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare referitoare la premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat 2013. Potrivit art. 1 din OUG 13/2013, se aprobă acordarea în anul 2013, în condiţiile legii, de premii în valoare de 3.000 lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul de bacalaureat 2013. Lista beneficiarilor premiilor și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei naţionale. Proiectul a fost aprobat şi de către deputatul PNL de Gorj, Ion Cupă.

Deputatul PNL pe Colegiul 1, Ion Cupă, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, consideră că tinerii absolvenți de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură trebuie să beneficieze de un stimulent material care să le fie util în dezvoltarea lor ulterioară în domeniul profesional și personal. ,,Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor și o invitație pentru toți elevii la un învățământ de performanță”, a declarat parlamentarul Cupă.
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.13/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare referitoare la premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat 2013 va ajunge în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională. Acesta a primit avizul Senatului României.
În Gorj, doi elevi au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat cu media 10: Elena Mihaela Moalfă, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, şi Mihai Adrian Ştiucă, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here