Deputat de Gorj, cu activitate zero în Parlament

490
Premierul Victor Ponta participa la conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, la sediul Ministerului Agriculturii, in Bucuresti, luni, 11 februarie 2013. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Parlamentarul de Gorj, Victor Ponta, nu a depus, în mod neașteptat, într-un an de zile nicio inițiativă legislativă. ,,Performanța,, respectivă o mai deține doar fostul coleg din PSD al lui Ponta, Nicolae Bănicioiu. Restul parlamentarilor, inclusiv cei care se află pentru prima dată în Parlament, sau chiar membri ai Guvernului în funcție, care dețin și calitatea de senator sau deputat, au depus cel puțin câte două inițiative legislative în actuala legislatură.

La 12 luni de la alegerile parlamentare de anul trecut, în dreptul numelui deputatului de Gorj,Victor Viorel Ponta, pe site-ul Camerei Deputaților, la rubrica “activitate parlamentară” nu se regăsește nici măcar o singură propunere de lege inițiată de către acesta sau vreun proiect legislativ la care să fi aderat. Victor Ponta a avut, în această perioadă, doar șase luări de cuvât, la care se rezumă activitatea sa concretă de deputat. Ponta a demonstrat că nu s-a mai zbătut deloc pentru Gorj, care spunea altădată că este al său.
În toată această perioadă, însă, Victor Ponta, a fost remunerat pentru activitatea de parlamentar. Conform declarației de avere pe care Victor Ponta a înregistrat-o, în data de 14 iunie 2017, fostul premier consemnează că, în ultimul an, a încasat de la Camera Deputaților venituri totale de 57.633 de lei, ceea ce înseamnă 9.605,5 lei lunar.
Ponta a fost ales ca deputat PSD de Gorj și a devenit parlamentar neafiliat din luna septembrie a anului curent, alăturându-se formațiunii Pro România. Este membru al Comisiei pentru politică externă, iar până în luna septembrie a ocupat funcțiile de președinte al Comisiei pentru afaceri europene și al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE. Spre deosebire de “greva” pe care a făcut-o în această legislatură, în mandatele de deputat pe care Victor Ponta le-a deținut în trecut, activitatea a fost una obișnuită. În mandatul 2004-2008, el a avut 27 de inițiative legislative, din care șase au devenit lege, în mandatul 2008-2012 a avut 24 de inițiative legislative, din care cinci au devenit lege, iar în mandatul 2012-2016 a avut cinci inițiative legislative, din care patru au devenit lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here