Depozitul Polaris, șanse să se redeschidă! Garda de Mediu verifică dacă poluatorul s-a conformat cerințelor de Mediu

1046

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a anunțat, ieri, că societatea care administrează depozitul de deșeuri din Târgu-Jiu a notificat Garda de Mediu Gorj cu privire la îndeplinirea cerințelor care au fost impuse în vederea reducerii poluării.

,,Autoritățile în domeniu vor demara verificările necesare, astfel încât există posibilitatea ca, în perioada imediat următoare, depozitul să își reia activitatea. În continuare, depozitarea deșeurilor va fi monitorizată de instituțiile abilitate, pentru ca cetățenii care trăiesc în zonele apropiate să nu aibă de suferit”, a scris acesta pe pagina sa de socializare.
,,Societatea a montat două biofiltre de mai mare capacitate la cele două staţii de epurare, dar până se vor optimiza, până vor lucra la întreaga capacitate, va mai dura vreo două săptămâni. Mirosul va fi diminuat cu până la 80%, am fost asigurat de asta. Probabil că depozitul se va redeschide dacă instituțiile aflate în control vor ajunge la concluzia că sănătatea populației nu va mai fi pusă în pericol. Garda de Mediu București şi cea din Gorj se află în control de două zile la depozitul de gunoi”, a declarat prefectul Răducan.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here