Deocamdată, Paralescu nu trece la demiteri

477
Noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Iustin Paralescu, nu vrea să facă, deocamdată, schimbări în instituţia pe care o conduce doar de marţi. Timid în declaraţii, şeful învăţământului gorjean, se codeşte să spună, însă, pe faţă dacă îşi va readuce colegii de partid, foşti inspectori şcolari demişi de PSD, înapoi pe funcţii.

Iustin Paralescu şi-a luat în serios funcţia de inspector şcolar general chiar dacă a fost numit în funcţie de foarte puţin timp. Acesta a anunţat ieri că este preocupat de felul în care se va desfăşura, anul acesta, bacalaureatul, mai ales că înscrierea absolvenţilor la examen se face deja de la jumătatea lunii decembrie a acestui an. În ce priveşte schimbările din Inspectoratul Şcolar Gorj, Paralescu declară că deocamdată nu va schimba nimic ci, doar va rezolva câteva chestiuni birocratice legate de mişcarea personalului didactic. În ce priveşte revenirea în instituţie a colegilor săi de partid, foşti inspectori şcolari până luna trecută, Paralescu se fereşte să dea un răspuns exact.
Iustin Paralescu a fost destituit din funcţia de inspector pe matematică la începutul lunii septembrie de fosta conducere pesedistă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. El s-a reîntors la catedră la o şcoală din Motru, dar a părăsit postul pentru funcţia de conducere a educaţiei gorjene. Acesta a fost propus pe funcţia deţinută anterior de Nicolaie Mergea de către Biroul Permanent Judeţean al PD-L Gorj. În cursul zilei de marţi a fost şi instalat în funcţie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here