Denunţat la Parchet pentru 400 de lei

347

Un gorjean s-a ales cu dosar penal şi îşi riscă libertatea pentru următorii ani, după ce un prieten de-al său l-a denunţat procurorilor. Sebastian Vasile Bobei este acuzat de către amicul său că ar fi luat de la acesta bani în schimbul promisiunii că îl va ajuta să scape de un dosar pe care urmau să i-l facă agenţii rutieri.

Inculpatul se lăudase cu relaţiile sale printre oamenii legii, aşa cum au mai făcut şi alţi gorjeni în ultimii ani, el promiţând că poate rezolva problema dacă dă nişte bani „unde trebuie”. Lucrurile nu au stat însă deloc aşa pentru că Bobei a primit banii, dar nu a rezolvat şi problema şi, ca atare, acum s-a trezit el în postura de a avea nevoie de un avocat în dosarul penal deschis pe numele său.

„În sarcina acestuia s-a reţinut că în luna februarie 2010 a pretins şi primit de la martorul denunţător K. Vasile-Narcis suma de 400 lei pentru a interveni pe lângă organele de poliţie ca acestuia să nu i se întocmească dosar penal pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Astfel, martorul denunţător a fost surprins în trafic de organele de poliţie în data de 23.02.2010, conducând autoturismul proprietate personală cu numerele de circulaţie provizorii expirate. Ulterior, martorul denunţător a luat legătura cu inculpatul Bobei Vasile Sebastian pe care-l cunoştea şi care de mai multe ori afirmase că are cunoştinţe la organele de poliţie, parchete şi instanţe, considerând că ar avea posibilitatea să intervină pentru soluţionarea situaţiei sale.

Inculpatul a solicitat martorului denunţător suma de 100 de euro pentru a „rezolva” să nu i se întocmească acestuia dosar penal. Martorul denunţător a împrumutat de la bunica sa suma de 400 lei, pe care i-a dat-o inculpatului Bobei Vasile-Sebastian, ocazie cu care inculpatul l-a asigurat că a discutat cu poliţistul şi o să mai discute pentru a nu i se întocmi dosar penal.

După circa o săptămână, martorul denunţător a aflat de la organele de poliţie că i-a fost întocmit dosar penal, şi-a dat seama că inculpatul Bobei Vasile Sebastian nu a intervenit pe lângă acestea, aşa cum a pretins şi a formulat denunţul”, menţionează într-un comunicat de presă Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here