Denunț, cadou de la fosta juristă Manea / Ciobotărică, încătușat pentru Medințu! Cine mai urmează?

735

Directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut, ieri seară, de către poliţiştii gorjeni pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat că a acordat suma de 120.000 de lei unui membru al Directoratului companiei ca respectivul să fie astfel convins să demisioneze. Este vorba despre Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energie, care a încasat banii în cauză ca să renunțe la funcția deținută de pe vremea când manager al CEO era Laurențiu Ciurel. Șeful Direcţiei Juridice din cadrul CEO, Dorina Jianu, a fost adusă și ea la audieri, fiind acuzată tot de abuz în serviciu. Se pare că plângerea ar fi fost făcută de fosta juristă a companiei, Laura Manea.

În plină campanie electorală, Laurențiu Ciobotărică, managerul CEO, beneficiar al unei susțineri din partea ALDE, a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind acuzat de abuz în serviciu. Ancheta s-a pus în mișcare după Sărbătorile Pascale, deși plângerea, zice-se a Laurei Manea, ar fi ajuns de mai mult timp pe masa anchetatorilor. Ciobotărică a fost citat și el, ieri, la poliție, pentru a fi audiat în dosarul legat de cei 120.000 de lei dați lui Medințu, dar a ieșit doar cu cătușe din sediul Parchetului Județean, fiind dus astfel în arestul IPJ Gorj. Trebuie menționat că, acum ceva timp în urmă și Medințu a dat propriile explicații în fața anchetatorilor, împotriva sa nefiind făcute acuzații.
aurel medintu (1)Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, a confirmat, ieri, reținerea lui Ciobotărică, dar și audierea, pe înserat, a Dorinei Jianu, jurista-șefă a CEO.

Demisia de onoare sau nu?!
Reținerea lui Ciobotărică a creat vâlvă la nivel local și nu numai, lideri de sindicat și politicieni comentând cele întâmplate în Gorj și rămânerea pentru 24 de ore a managerului în arestul IPJ.
“Sunt deosebit de îngrijorat de situația de la Complexul Energetic Oltenia și de suspiciunile care planează asupra unora din cei care conduc societatea. Nu avem nici o ezitare în cazurile de corupție și imediat ce vom avea confirmări minime din partea organelor legale, vom începe demersurile de îndepărtare din companie a acestor persoane. Vă reamintesc faptul că avem de gestionat un domeniu excepțional de dificil și faptul că am făcut trei plângeri penale la Compania Națională a Uraniului, iar subiectul zilei este dosarul Rompetrol în care Ministerul Energiei s-a constituit în parte civilă. Sunt dovezi clare a moștenirii teribile pe care o are România în domeniul energetic”, a scris, ieri, și ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe pagina sa de socializare.
“Probabil Laurențiu Ciobotărică ar trebui să-și dea demisia de onoare. Atunci când a venit ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a spus că nu vrea să țină la întreprinderile de stat manageri urmăriți penali. Acum nu știu cum vor evolua lucrurile. Probabil la audieri sunt cei care și-au pus semnătura pe acel document. Sunt surprins, dar mă întreb de ce în cazul domnului Ciurel, care a încălcat legea în picioare, nu s-a întâmplat nimic? Îmi pun niște semne de întrebare, pentru că noi salariații chiar am suferit și domnul Ciurel nu a avut nicio treabă cu legea. Pur și simplu ne-a jucat în picioare și nu i s-a întâmplat nimic. Să nu uităm că managerul Ciobotărică a pus stop finanțărilor, iar grupurile de interese locale nu sunt deloc mulțumite de acest lucru. A stopat și finanțările către echipe sportive, grupuri media, pentru că CEO a fost o vacă de muls pentru județul nostru și mai este în continuare”, a precizat, miercuri, și sindicalistul Manu Tomescu.
Președintele IAIPP, Dan Morega, prima voce care a avertizat FNME să nu-i dea un cec în alb lui Ciobotărică, a spus că cele întâmplate, miercuri, demonstrează că a avut încă o dată dreptate, managerul CEO arătând că niciodată nu a prezentat vreo garanție profesională.
“Nu văd incorectă reținerea managerului CEO pentru că, în mod categoric, organele de cercetare penală nu se bazează numai pe denunțul făcut în acest caz, ci, categoric, faptele denunțate au fost coroborate cu documente care atestă, de fapt, abuzul în serviciu. Rămâne ca după 24 de ore, instanța, pe baza probelor organelor de cercetare penală, să hotărască dacă, prelungesc arestul sau îl pun în libertate pe Ciobotărică. Regret însă cele întâmplate pentru faptul că impactul va fi unul negativ asupra stabilității CEO, asupra clarificării multor probleme ridicate acum de FNME. Consider apoi lucrurile nu se vor limita numai la pata pusă pe CEO urmând să fie și alte repercusiuni și în legătură cu relațiile companiei cu instituțiile bancare și cu alte organisme instituționale și cu alți terți”, a declarat Morega.
Acesta a precizat însă că speră ca totuși ministerul să aibă, în perioada imediat următoare, o consultare serioasă cu specialiștii de vârf din CEO și nu cu cei aduși de la București, cu sindicatele și societatea civilă. “De îndată ar trebui apoi să se procedeze la numirea unei noi conduceri aici, pornind atât de la director general interimar, până la Directorat și CS, care să pună bazele reale ale unui management performant”, a conchis Morega.

Dorina Jianu, liberă după audieri
Dorina Jianu, șefa Direcției Juridice din CEO, a fost lăsată să plece acasă după audieri, nefiind luată nicio măsură preventivă asupra sa, deși semnătura sa a stat la baza “premierii” lui Aurel Medințu.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

  1. Puscaria dai manance pe toti si.au batut joc de minerit, au muls din CEO pana lea iesit pe ochi si si-au batut joc de oameni ,cu toate incercarile sindicale si ei tot au supt incontinoare dar……de la atata supt faci indigestie,vedeti ca mai sunt dn astia, .Continuati si pe la minprest ca este si ea olstain fatata din mama si tata CEO. Banii minprestului sunt tot condudi tot la partid…..

  2. Totul mi se pare cusut cu ata ROSIE!
    Parerea mea este ca acest dosar este contrafacut de mafia procurorilor din Tg. Jiu care de 26 de ani nu au prins niciun PSD-ist comitand fapte grave de coruptie si de furat din banii publici! Ca sa vezi… sa dai bani ca sa ce?????? Este absurd! Numai niste minti de oameni sclerozati ar putea crede ca Ciubotarica a vrut sa dea bani ca sa plece cineva din consiliu de administratie. Este ridicol si strigator la cer cum actioneaza mafia rosie din Gorj, sustinuta de mafia din justitie si procuratura, pentru singurul om care da cu toti mafiotii din CEO de pamant! Cum si-au vazut stricate afacerile de la CEO imediat mafia politico-justitiara din Gorj au hotarat sa-l mazileasca ca sa dea un exemplu de forta si sa induca teama in toti cei care doresc destramarea caracatitei mizerabile de coruptie care colcaie de zeci de ani in judet. Este rusinos ce se intampla iar atata timp cat nu se schimba generatia veche de procurori si de judecatori din Gorj, tot timpul, mafia politica locala va conduce nestingherita si va fura in continuare fara tema de a fi vreodata trasa la raspundere! Concluzia este ca nu avem scapare iar Romania este complet condamnata sa ramana in coruptie si minciuna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here