Demolare cu scandal la Turcinești

724

Demolarea câtorva barăci, aflate la intrarea în Turcinești chiar în apropierea podului de peste Jiu, închis circulației recent, s-a dovedit a fi, ieri, o operațiune mai dificilă decât anticipau autoritățile. Construcțiile respective erau în proprietatea unei familii care locuia acolo, dar terenul de sub ele aparținea Primăriei. Consilierii locali au dat luna trecută o hotărâre prin care au decis că terenul respectiv trebuie lăsat liber de orice fel de sarcini, asta implicând și demolarea barăcilor. Membrii familiei Paraschiva s-au opus însă cât au putut, unul dintre proprietari turnându-și benzină în cap și amenințând că se autoincendiază. Asta a făcut ca la fața locului să vină mascații, care l-au ridicat repede pe bărbatul respectiv. Acesta a fost preluat apoi de un echipaj al Ambulanței și transportat la spital pentru a fi evaluat medical, polițiștii plângându-se că parte din benzina turnată pe el a ajuns și pe uniformele lor, fiindu-le pusă astfel în pericol integritatea corporală.
Urcatul în dubă a bărbatului stropit cu benzină nu a fost deloc o treabă ușoară, acesta opunându-se cât a putut. Mascații l-au luat pe sus, în timp ce mama acestuia țipa și cerea ca polițiștii să îl lase în pace. Femeia vocifera și la adresa primarului Dumitru Modrea, cel care a dispus ca un buldoexcavator să înceapă să demoleze construcțiile amplasate pe terenul primăriei. “Barăcile le-a cumpărat copilul pe firmă. Modrea Dumitru trebuie să dea titlu de proprietate la Hidroelectrica pentru a putea lua noi terenul. Modrea Dumitru demolează barăcile cumpărate pe firmă de copiii mei. Noi aici locuim, iar ei demolează tot. De 18 – 20 de ani ne judecăm pentru teren. Barăcile sunt luate irevocabil de noi. Copilul meu l-a votat pe Modrea și acum uite că Modrea îl demolează, nu ne vine să credem”, a spus Adriana Paraschiva, mama proprietarului. Și soțul acesteia a făcut vorbire despre documente pe care le-ar avea pentru a dovedi că deținea legal construcțiile respective, situația fiind oricum una încurcată atât timp cât terenul era al primăriei. “Este hotărâre de la instanță, bătută în cuie, semnată de grefier, că barăcile astea nu se demolează. Au venit consilierii cu altă hotărâre și acum barăcile se demolează. Hotărârile se bat cap în cap, iar noi suntem prinși la mijloc”, a explicat Ion Paraschiva.
Primarul Dumitru Modrea, vizat de acuzațiile familiei demolate, spune că le-a adus oamenilor la cunoștință de mai mult timp că riscă să ajungă în stradă. “Acolo este domeniu public și nu au binevoit să vină să ceară măcar o încuviințare pentru a închiria această suprafață de teren. Eu, văzând care e situația, pentru a elibera terenul de construcțiile cu caracter provizoriu, am procedat la parcurgerea tuturor etapelor pentru a demola și a folosi terenul care e în domeniul public din 1999. Imaginați-vă că acești oameni stau acolo ilegal din 1999. Legea prevede că tot ce e construcție, mai ales provizorie, poate fi demolată de pe domeniul public. Am parcurs toți pașii necesari, nu s-au trezit azi cu firma care se ocupă de demolări. Am făcut afișaj prin care le-am adus la cunoștință că avem o firmă care va veni pentru demolare. Nu e vorba de nici un abuz al meu. Legea trebuie să fie aceeași pentru toată lumea. Îi cred că sunt supărați, dar au avut ani de zile în care să depună o cerere pentru acel teren. Le-am pus în vedere că vor fi cândva demolați. Știu că acest lucru e supărător, dar el a mai fost executat silit și dat afară din casa bunicilor care se află peste drum de acest teren al nostru. Familia are teren la 10 metri de al nostru. De ce nu au găsit înțelegerea necesară ca să își folosească terenul? Mai au teren și în altă parte, puteau folosi aceste alternative. Toată lumea în comună va avea parte de același tratament pentru că legea trebuie respectată de toți locuitorii”, a explicat Dumitru Modrea.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here