Delegaţii europene vin la Rovinari de Festivalul Berii

568

festivalul beriiÎn cursul zilei de astăzi o serie de delegaţii din ţările Europei vor fi primite la Rovinari. La orele 13.00, un grup de 45 de persoane, membri ai asociaţiei „Euro House Bustuchin” vor sosi în acest oraş, acţiunea făcând parte…

„Cele 45 de persoane sunt membri ai acestei asociaţii şi vin din Danemarca, Spania, Marea Britanie, Serbia şi Turcia. din proiectul „Act your culture”, derulat în localităţile Gorjului între 13- 24 august. Printre aceştia se vor număra şi români” , ne-a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul Rovinariului. Proiectul acesta presupune un schimb intercultural de tradiţii şi obiceiuri, fiecare ţară promovându-şi deopotrivă cultura.

De asemenea, tot în această după-amiază, o altă delegaţie de nouă persoane va poposi în Rovinari tocmai de pe meleagurile Franţei. Aceştia vin pentru a vizita zona Gorjului, bogată în tradiţii culturale.
Toate aceste acţiuni au fost alese să se desfăşoare astăzi, cu ocazia debutului Festivalului Berii de la Rovinari, ediţia 2009. Pe lângă interpreţi de manele dar şi de muzică uşoară, pe scena amplasată pe Bulevardul Minerilor va mai urca şi o trupă de muzicanţi din Bolivia, astfel că festivalul va fi unul de-a dreptul reuşit.
Invitaţi de onoare, delegaţii din Polonia
Pentru prima dată, în oraşul Rovinari va sosi o delegaţie poloneză, privind concretizarea schimburilor de experienţă ce se vor face pe baza protocolului de înfrăţire dintre partea română şi reprezentanţii oraşului cu oraşul Turek din Polonia. “Prin intermediul prietenilor noştri polonezi, l-am cunoscut pe domnul Hayri Cavusoglu, Primarul oraşului Turkler din Turcia. Astfel, l-am invitat în acelaşi timp cu oaspeţii noştri polonezi, în vederea înfrăţirii oraşului Rovinari cu oraşul Turkler”, spunea viceprimarul Laurenţiu Chivu. Printe invitaţi se mai numără şi oficialităţi române precum Marcel Romanescu, Ionel Manţog şi ministrul Adriean Videanu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here