Deficitul de seleniu duce la infarct

712

Peste 40% din bărbaţi şi 56% din femeile care au suferit un infarct prezintă un mare deficit de vitamina E şi săruri de metale rare, mangan, argint, aur şi mai ales seleniu.
O substanţă vitală pentru creier seleniu în timpul toamnei.

Unde găsim seleniu?
În afară de suplimentele alimentare existente pe piaţă, seleniul este prezent în carnea de scoici, în fructele de curcubitacee, mai ales dovleacul şi floarea-soarelui.
Absorbţia seleniului este cea mai eficientă în cazul consumului de peşte, care trebuie să aibă următoarele calităţi:
– să fie proaspăt (exclus congelat)
– să fie servit la micul dejun, prăjit, la grătar, în mod regulat. Este indicat să nu fie însă foarte prăjit (carnea să nu devină crocantă).
– să nu fie condimentat cu usturoi, piper sau alte vegetale cu miros puternic.
Ficatul de porc sau vită este de preferat să fie consumat înainte de ora 11.40, adică înainte de căderea normală a glicemiei (hipoglicemia normală de prânz).
Rinichiul de porc în sânge (cumpărat de la o sursă comercială de încredere) trebuie servit, de preferat, la dejun. Apa puternic mineralizată băută la masă creşte absorbţia de seleniu.
Prăjiturile pe bază de dovleac sunt recomandate zilnic, la orice oră când este resimţită nevoia de dulce. Absorbţia seleniului din dovleac are loc numai în momentele apariţiei senzaţiei de foame.
Absorbţia seleniului din seminţele de floarea-soarelui este eficace numai în cazul în care acestea sunt decojite, pisate şi consumate ca un medicament praf, împreună cu apă minerală uşor încălzită.
Pentru o bună absorbţie de seleniu, mai este necesar:
Să eviţi uleiurile de floarea-soarelui refolosite, care produc o reacţie de respingere reflexă faţă de produsele vegetale ce conţin seleniu.
Să asociezi alimentele bogate în seleniu cu mâncăruri foarte condimentate şi mai ales cu boia şi ardei iute.
Să consumi, pe lângă alimentele bogate în seleniu, cât mai multe ape puternic mineralizate ( în cazul în care nu ai probleme renale sau boli cardiace cronice).
Evită stresul după consumul de alimente care conţin seleniu.
Lipsa somnului de noapte, între orele 23.40 şi 24.50, anulează absorbţia de seleniu în intestin.
Avantajele seleniului
Reduce cu 19,5% riscul de apariţie a cancerului ovarian şi mamar.
Creşte rezistenţa la boli virale (viroze) cu 60-70% în cazul femeilor.
Scade cu 15% apariţia bolilor provocate de andropauză şi cu aproximativ 19% a problemelor cauzate de apariţia menopauzei.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here