Declaraţii fiscale cu termen limită

380

9 mai este data limită la care contribuabilii gorjeni trebuie sa îşi declare diferite venituri sau activităţi, dar şi să-şi achite obligaţiile financiare. Data este una importantă în calendarul fiscal, iar cei care nu respectă termenele limită riscă să plătească penalizări.

Potrivit Luminiţei Penciu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice AJFP Gorj, contribuabilii gorjeni trebuie ca până la data de 9 mai, inclusiv să depună la unităţile fiscale de care aparţin următoarele declaraţii cu termen lunar: Formularul 092 “Declaraţie de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România”. Se depune de către persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în luna aprilie 2014 şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar.

12 mai, termen limită pentru Formularul 010
Reprezentanţii AJFP Gorj menţionează de asemenea că 12 mai 2014 inclusiv este ultima zi pentru depunerea: Formularului 010 “Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”. Se depune de către persoanele juridice, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire. Reglementare: art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; OMEF nr. 262/2007 cu modificările şi completările ulterioare; Formularului 020 “Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române”. Se depune de persoanele fizice, altele decât persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire. Reglementare: art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; OMEF nr. 262/2007 cu modificările şi completările ulterioare. Se depune totodată Formularul 070 “Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere”. Se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire; Formularului 096 “Declaraţie de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul Fiscal”. Se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 cu perioadă fiscală lunară, care solicită scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here