Decizia Tribunalului Dolj în dosarul de delapidare al fostului director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia

492

Daniel Burlan, fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), trimis în judecată în luna iunie, în dosarul „Masa Caldă”, este aşteptat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj, pe 3 noiembrie. Instanţa din Bănie a acordat un nou termen pentru analizarea rechizitoriului întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, la cererea inculpaţilor. “Amână cauza la data de 3 noiembrie 2016, încuviinţează cererea formulată de majoritatea apărătorilor inculpatilor şi de către Reprezentantul Ministerului Public, prin care solicită acordarea unui termen de judecată pentru a studia actele depuse la acest termen de judecată, în vederea pregătirii apărării”, au stabilit magistraţii. În total, 23 de persoane, foşti sau actuali angajaţi ai CEO, au fost trimise în judecată în cauza care a vizat decontarea ilegală a unor porţii de mâncare de către compania din minerit, respectiv infracţiunea de delapidare.
Daniel Burlan şi administratorul Cazare Cantine Motru, Alexandru Ciorecan, au fost şi reţinuţi pentru 24 de ore, în timpul cercetărilor. Inculpați în dosar mai sunt și Vasile Ogârlaci, Daniel Olaru, Vasile Crețan, Mircea Mezinca, Sorin Ioan Iovan, Florentin Nicu Gheorghescu, Vasile Râbu, Ion Ghiga şi alţii. Aceeași calitate o are și Cazare Cantine Motru care, în calitate de prestator contractual al serviciilor de masă, ar fi “asigurat masă caldă și alte alimente altor persoane decât celor îndreptățite și în alte împrejurări decât cele legale, ajutând reprezentanții unităților miniere la comiterea infracţiunii de delapidare, cauzând un prejudiciu la SNLO, la acea vreme, de 2.810.813, 3 lei”. Primul pe lista celor trimiși în judecată este Daniel Burlan.
“Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a dispus printre altele, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor. (…) Burlan Daniel, în perioada 11.01.2009-31.05.2012, în calitate de director general şi implicit gestionar de drept al bugetului de venituri şi cheltuieli al SNLO a dispus şi a acceptat decontarea din fondurile societăţii cu capital majoritar de stat, prin intermediul conturilor subunităților miniere, a sumelor destinate plăţii unor prestaţii efectuate în mod nelegal şi fără baza contractuală către SC Cazare Cantine SA Motru, decontarea meselor servite de persoane care nu erau îndreptăţite, inclusiv sportive, cauzând un prejudiciu de 2.180.798, 8 lei”, se precizează în rechizitoriu.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here