“Dealerul de artă” Oceanu se luptă la baionetă cu Penitenciarul Târgu-Jiu! Zece procese, pentru o eliberare

1106

Deținutul Ionel Oceanu, bucureșteanul băgat în spatele gratiilor după ce a prostit o bătrână cu 12.500 euro, femeia plătind pentru un tablou de valoare vândut de așa-zisul dealer de artă, le face viață grea angajaților din Penitenciarul Târgu-Jiu. În numai câteva luni, Oceanu a deschis zece dosare la instanțele din Gorj împotriva unității de detenție, acesta cerând într-un fel sau altul punerea sa grabnică în libertate. Până acum toate sentințele i-au fost nefavorabile, dar dealerul continuă bătălia, dorind întreruperea executării pedepsei.

Ionel Oceanu, cazat acum în Penitenciarul Târgu-Jiu, i-a promis în aprilie 2013 unei pensionare din Capitală, iubitoare de artă, că-i va aduce o operă de artă semnată Theodor Aman. Pentru aceasta, bătrâna a mers la bancă de unde şi-a scos toate economiile. Cu toată credinţa, i-a dat banii bărbatului. În realitate, femeia a fost păcălită, ea primind o lucrare contrafăcută. Oceanu a avut și nu complice la înșelăciune, o femeie de 77 de ani. Mai exact pe Emilia Stănescu, pensionara locuind atunci într-un centru rezidenţial de bătrâni, unde plătea 1.800 de lei pe lună. În tinereţe, Emilia Stănescu a fost bună prietenă cu pictorul Horia Bernea. A învăţat multe secrete despre arta picturii de la acesta. Tocmai de aceea în momentul în care s-a întâlnit cu bătrâna care voia să cumpere un tablou valoros, a reuşit să-i câştige încrederea. Femeia înşelată a sesizat poliţia, imediat după ce şi-a dat seama că a fost păcălită. Ionel Oceanu atunci de 54 de ani, care se recomanda “Gabriel Ionescu” atunci când își găsea victimele, a fost reținut și condamnat, aceasta mai comițând astfel de fapte şi în trecut. Mai exact, în 2006, Oceanu a fost prins în timp ce era urmărit general, având emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru înșelăciune. Mai exact, respectivul obținea de la diverse persoane, după ce le câștiga încrederea, obiecte de artă, cu scopul de a le vinde în străinătate, fără a le mai achita însă contravaloarea. Prejudiciul cauzat atunci era de 12.000 de dolari.

Vrea liber!
Încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu, pe final de pedeapsă, Oceanu își cere insistent punerea în libertate. Deținutul a înaintat instanțelor din Gorj zece procese pentru obținerea eliberării condiționate, după ce a încercat același lucru și la alte instanțe din țară care și-au declinat însă competența. Oceanu are acum, de exemplu, un proces pentru eliberare pe 3 septembrie și un altul pe 5 septembrie, ambele fiind realizate împotriva Penitenciarului Târgu-Jiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here