De unde a pornit scandalul din Clubul Babylon din Țicleni! Prima victimă, Alex ,,Jador”, s-a ales cu o sticlă în cap și tăieturi pe corp

12710

* Scandal sângeros în Clubul Babylon din Țicleni, cu zeci de martori
* Reglare de conturi începută de gazde
* Două victime în urma conflictului, ambele la spital
* Cătușe doar pentru unul și 30 de zile după gratii
* Ancheta, sub coordonarea unui procuror, în curs
* Peste 30 de tineri, audiați

Apar noi amănunte în legătură cu incidentul sângeros de la Clubul Babilon din Țicleni, petrecut sâmbătă spre duminică dimineața. Martorii, dar și camerele de luat vederi ale clubului, au surprins o primă altercație care a avut între Mario Ghiță, din Țicleni, și Alex, zis “Jador”, din Târgu Cărbunești, dar și momentul în care Mario este înjunghiat de către Florin Părăluță, ajuns imediat după gratii, pentru lovituri cauzatoare de moarte, inițial pentru 24 de ore, apoi pentru încă 29 de zile. Cert este că personajele principale ale conflictului sunt frații Mario și Leonard (Leo) Ghiță, Alex, zis Jador, și Florin Părăluță.

În rândurile de mai jos, încercăm, din spusele martorilor și din imaginile surprinse de camerele de luat vederi din Clubul Babylon, să vă relatam, pas cu pas, de la ce și cum a izbucnit conflictul din locația de la Țicleni și care au fost consecințele. Asta, după ce publicația Gorjeanul a fost singura care a relatat, duminică seara, despre acest scandal, cu informațiile pe care le avea la aceea oră.

Cum începe totul…
Potrivit martorilor, Mario Ghiță, tânărul din Țicleni, este surprins pe camere în timp ce se duce la masa la care se afla ,,Jador” împreună cu Florin Părăluță, cel reținut după incident, și alte câteva persoane din Târgu Cărbunești. Jador este uimit de prezența lui Mario la masa sa, care venise, pare-se, să caute gâlceavă, știut fiind că între Părăluță și fratele lui Mario, Leonard Ghiță, a existat un conflict mai vechi, tranșat anul trecut. În acel moment, fratele lui Mario, Leo, apare și el la masa celor din Cărbunești și se dă cap în cap cu Jador. Martorii spun că atunci fratele mai mic al lui Leo, Mario Ghiță, l-ar fi lovit pe ,,Jador” cu o sticlă de bere în cap, sticlă pe care o avea în mână, la momentul conflictului. În acel moment, martorii îl văd pe Alex ,,Jador” prăbușindu-se la pământ și pe Mario, care rămăsese în mână cu gâtul de la sticlă, tăindu-l pe ,,Jador”în zona mâinii stângi. De altfel, Gorjeanul deține o fotografie cu Jador în timp ce are mana stângă plină de sânge, fotografia fiind realizată în afara clubului.

La un moment dat, spun unii dintre cei prezenți, Mario încearcă apoi, urcat pe ,,Jador”, să îi bage sticla spartă în gâtul celui căzut. În acel moment, un alt tânăr aflat la masă îl lovește însă cu pumnul pe Mario Ghiță și îl dă astfel jos de pe ,,Jador”. Totul se petrece în club, în fața a zeci de martori și a camerelor de luat vederi. Patronul clubului susține, pe pagina Babylon, că tot conflictul a avut loc în afara unității, lucru ireal.

Părăluță vrea să intervină dar este oprit, cu un pumn, de fratele lui Mario!
Conflictul continuă, iar Părăluță încearcă și el să intervină în favoarea lui ,,Jador”. Vine în fugă spre masă cu dorința de a-l opri pe Mario când este stopat de un pumn ce îi este aplicat în față de către Leo Ghiță din Țicleni.
Respectivul cade jos, iar când se ridică observă că Mario luase o alta sticlă de pe masa și are intenția să îl lovească pe „Jador” care era culcat la pământ, unii spun chiar în stare de inconștiență.
În acel moment, Florin Părăluță îl lovește cu un cuțit pe Mario Ghiță în abdomen, în intenția de a-l opri pe Alex zis Jador. Martorii spun că i s-ar fi aplicat victimei o singură lovitură, dar că Părăluță după ce îl lovește cu acel corp tăietor ar fi fost tras în sus de acesta.
Abia în acel moment, intervine paza clubului, tinerii implicați în scandal fiind scoși afară iar Alex ,,Jador” este trezit cu apă. În momentul în care toți cei implicați coboară din club, afară i se mai aplică o lovitură de către Leo Ghiță lui Alex care cade la pământ, inconștient alte câteva minute.

Poliția intervine, Mario și ,,Jador”, luați cu ambulanța
La momentul în care tinerii ies din club, în fața acestuia se aflau deja echipaje de poliție și jandarmi. Părăluță este băgat în mașina personală până polițiștii au vizionat imaginile de pe camere iar Leo este încătușat deoarece îl lovise pe ,,Jador” și era agitat. Două ambulanțe îi iau pe cei doi, Mario și ,,Jador,” și îi duc la spital.
Anchetatorii stau până la 5.00 dimineața pentru a lua declarații și a vedea camere din club, după care îl rețin pe Părăluță. Peste zece persoane sunt audiate apoi, la IPJ Gorj, unii dintre martori fiind luați, în aceea dimineața, direct din pat. Audierile au continuat și marți, până acum dând declarații în această cauză în jur de 30 de persoane.

,,Jador” externat luni dimineață din spital
Prima victimă a conflictului din club este, în mod neașteptat, externată din spital, este vorba despre Alex zis ,,Jador”.
Acesta bănuiește că s-a forțat externarea sa pentru ca autorul, Mario Ghiță, să nu poată fi incriminat pentru mai multe zile de îngrijiri medicale ale victimei.
Trebuie menționat că Alex a depus o plângere la poliție la adresa lui Mario Ghiță, pe care îl acuză de agresiunile la adresa sa.
În ce îl privește pe tânărul reținut, Florin Părăluță, acesta nu a mai fost implicat în scandaluri, nu are zile de rețineri și nu este recidivist. Acesta este căsătorit și are acasă, la Târgu Cărbunești, trei copii.
În ce îl privește pe Mario Ghiță acesta a fost operat, se află în afara oricărui pericol fiind internat, și în prezent, în secția ATI la Spitalul Tudor Vladimirescu, după ce a suportat o intervenție chirurgicală în zona splinei.

29 de zile pentru Părăluță!
Florin Părăluță a primit, după cele 24 de ore de arest, încă 29 de zile. Avocații părților încearcă, acum, să își apere clienții, ancheta penală fiind în curs.
ANAMARIA STOICA

Ce transmit procurorii:
,,Agresorul, P.F., a fost reținut preventiv, luni, 21 martie, pentru 24 de ore, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au solicitat arestarea preventivă a acestuia, pentru tentativă la omor. Leziunile traumatice produse persoanei vătămate prin lovire cu un corp tăietor-înțepător cu lama ascuțită, posibil armă albă-cuțit, necesită de la producere circa 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și i-au pus în primejdie viața, în lipsa tratamentului chirurgical aplicat de urgență, putând surveni decesul” , conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Agresorul mai este cercetat penal și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

2 COMENTARII

  1. Imi pare rau de nepotul meu nu era un baiat rau dar probabil anturajul sau la determinat sa reactioneze intrun mod abstract si neplacut avand in vedere ca msi purta si gen arma alba cutit dupa cum ati relatat

  2. Părerea mea că dacă părăluță nu îl tăia pe victima ,jador aproape sigur era lăsat rece de frați Ghiță așa că decât cu popa la cap mai bine cu gardianul la spate niciodată un tigan nu o sa aibă dreptate într-o altercație cu un roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here