De râsul curcilor! – Şef la Gara Târgu-Jiu, cercetat pentru abuz în serviciu

390

gara pag1Şeful uneia dintre Secţiile CFR din Gara Târgu-Jiu este cercetat de către poliţiştii de la Transporturi Feroviare (TF) pentru mai multe fapte, una dintre ele fiind abuzul în serviciu.

Asta, după ce, la adresa acestuia s-au făcut nişte plângeri legate de activitatea lui. Ion Simerea este acuzat că într-una dintre magaziile unităţii şi-a constituit, fără drept, un atelier de depanări radio-tv unde creştea şi pui de curcă. Poliţiştii au descins, săptămâna trecută, în magazia lui Simerea şi au depistat atât pui cât şi activitatea de reparaţii care se făcea de către acesta, în spaţiul gării. Ancheta este în derulare atât la Poliţia TF cât şi la Regionala CFR Craiova.

Prima plângere adresată Poliţiei TF a fost depusă, în urmă cu câteva zile, de către Ştefan Albulescu, salariat al Staţiei Târgu-Jiu. Acesta l-a acuzat pe Ion Simerea, şeful Secţiei Centralizări –Telecomandă, numită şi CT 4, că în magazia unităţii avea un incubator improvizat unde repara şi televizoare, aparate de radio şi electrocasnice. Albulescu menţiona că în magazia respectivă, care în acte figura drept Laborator de bobinat şi reparat electromotoare de macaz, Simerea făcea o activitate din care scotea bani fără a achita staţiei niciun leu, această activitate fiind de altfel interzisă. ,,În timp ce în magaziile staţiei CFR plouă, în laboratorul în care îşi desfăşura activitatea Ion Simerea totul este în regulă. Este normal, de altfel, deoarece aici acesta trebuia să îşi crească puii de curcă şi să repare televizoarele pentru care încasa bani”, a declarat Ştefan Albulescu, salariatul Secţiei CT4. ,,L-am urmărit pentru că mi se părea suspect că intra acolo în laborator şi seara şi dimineaţa. Cred că mergea să întoarcă ouăle în incubator”, a completat Albulescu.
Cu puii la purtător
reclamantiPlângerea lui Albulescu a fost verificată de poliţiştii de la TF care, săptămâna trecută au descins la faţa locului. Mai mult, totul s-a dovedit conform plângerii, poliţiştii găsind aici atât obiectele pe care le repara Ion Simerea cât şi 12 pui de curcă. După ce puii au fost ridicaţi de poliţişti, Ion Simerea a cerut păsările înapoi. ,,Am realizat că el creşte pui când am văut că s-a aruncat la gunoi nişte ziare. Acestea erau pline cu găinaţ şi mălai”, a declarat Albulescu. Acesta s-a plâns de abuzurile lui Ion Simeria menţionând că din cauza acestuia el nu a putut înainta deloc în funcţie fiind ţinut pe cea mai joasă clasă, de montator. ,,Sunt oameni pe care Simerea i-a pus în funcţii mai mari şi i-a scos la pensie, asta pentru că respectivii l-au servit şi l-au ajutat în diferite munci”, a specificat, nemulţumit, salariatul care lucrează de două decenii în CFR, acum fiind trecut pe lista de disponibilizări.
Plângere pentru bonuri
simereaO a doua plângere i-a făcut şefului CT4 şi economistul secţiei, Ion Lazăr, în legătură cu activitatea contabilă a acestuia, acuzele făcute de acest salariat la adresa şefului său fiind destul de grave. ,,Are materiale introduse în unitate fără să respecte regulile impuse de contabilitatea financiară de la Craiova. Are bonuri de transfer introduse direct pe gestiunea districtului”, îl acuză economistul Lazăr, pe Simerea. ,,Simerea băga bonuri de materiale, combustibili şi piese de schimb pe gestiunea districtului fără să informeze deloc contabilul şef”, menţionează salariatul care îşi acuză şeful, printre altele, şi de abuz în serviciu.
Dosarul „Curcilor”, în anchetă
Plângerile celor doi au determinat luarea unor măsuri şi de către superiorii Regionalei CFR Craiova. În cursul zilei de astăzi un reprezentant al regionalei se va prezenta la Târgu-Jiu pentru a cerceta la faţa locului plângerile la adresa lui Simerea dar şi pentru a lua la cunoştinţă despre stadiul anchetei poliţiştilor TF.
Între timp, agenţii TF desfăşoară cercetări, ei sesizând, la rândul lor, Regionala CFR Craiova. ,,Avem o sesizare, facem cercetări şi am sesizat la rândul nostru Regionala CFR Craiova”, a declarat Daniel Botea, şeful TF Târgu-Jiu.
Magazia unde erau crescuţi puii de curcă a fost închisă şi sigilată de poliţişti.
Simerea refuză discuţiile
Ion Simerea, acuzatul în dosarul ,,puii de curcă” a refuzat ieri să ofere un punct de vedere în legătură cu acuzele care i se aduc. Mai mult, acesta a avut un comportament de condamnat în faţa ziariştilor pe care i-a apostrofat că au intrat în biroul său şi le-a închis uşa în nas.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here