De mâine la Târgu-Jiu – Încep spectacolele dedicate Sărbătorilor de Iarnă

358

Picture 007Locuitorii oraşului Târgu-Jiu vor avea parte de manifestări speciale organizate de Primăria Municipiului Târgu-Jiu cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

Astfel, mâine, începând cu orele 12:30, la Clubul nr.4 se va desfăşura un program artistic susţinut de mai mulţi membri ai Şcolii Populare de Artă (ŞPA), participanţii având ocazia să asculte muzică tradiţională, să deguste vin fiert şi preparate de post, petrecerea fiind organizată în avans cu ocazia Sfântului Nicolae.
De asemenea, pe 17 decembrie va avea loc un spectacol intitulat „Crăciun pentru fiecare”, ce se va desfăşura de la orele 17.00 la Sala Sporturilor. Vor fi invitaţi în special pensionari precum şi persoanele defavorizate, care vor fi colindaţi şi vor avea parte de muzică populară oferită de către orchestra şi artiştii ŞPA. Totodată, ei vor primi covrigi, mere,vin fiert, nuci, iar un Moş Crăciun deghizat le va face bine-ştiutele urări de Crăciun.
Manifestările vor continua a doua zi, pe 18 decembrie, de la orele 18.00, la Clubul nr. 4, cu a IX-a ediţia a „Miracolului Crăciunului”. Prin acest eveniment se doreşte recrearea atmosferei din ajunul Sărbătorii Sfinte, printr-o expoziţie de icoane şi ornamente specifice, colinde, precum şi diferite preparate culinare. De altfel, bunicii şi nepoţeii care vor avea plăcerea să ia parte la spectacol, îl vor putea vedea şi pe Moş Crăciun. Tot pe 18 decembrie, primarul municipiului, Florin Cârciumaru va merge în casele a 30 de familii defavorizate pentru a le oferi un brăduţ împodobit şi un coş cu alimente. Acţiunea face parte din cadrul programului „Un brăduţ în fiecare casă”.
Este de menţionat şi faptul că în zilele 17-18 decembrie se vor oferi pachete cu alimente de bază pentru cei care primesc ajutor social şi pentru cazurile deosebite. Însă, între 17-21 decembrie, la Cantina de ajutor social se vor oferi pachete suplimentare de hrană, precum şi un meniu special în preajma sărbătorilor.
Anul se va încheia aşa cum s-a obişnuit la Târgu-Jiu, cu Revelionul Solidarităţii, care, în noaptea dintre ani, va fi la cea de-a IV-a ediţie. Petrecerea va avea loc la cantina unui liceu din municipiu, acolo unde vor fi aşteptaţi copii orfani şi persoanele fără adăpost şi cu o situaţie materială precară.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here