De la sărbătoarea pascală, direct la spital

448

Ca de fiecare dată, după sărbători se face şi bilanţul cazurilor de come alcoolice, excese alimentare, agresiuni, accidente şi nu numai. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), gorjenii s-au dovedit a fi destul de cumpătaţi în privinţa exceselor, însă s-au înregistrat mai multe tentative de suicid.

Sărbătoarea Învierii Domnului i-a îndemnat pe unii gorjeni să întreacă măsura la mâncat şi consumat băuturi alcoolice. Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj au fost solicitate la câteva sute de cazuri, însă numărul acestora se încadrează în limitele obişnuite. Cu toate acestea, au existat şi situaţii care le-au atras atenţia medicilor, în mod deosebit. Este vorba despre tentativele de suicid, înregistrându-se nu mai puţin de zece astfel de cazuri. „Gorjenii s-au dovedit a fi destul de cumpătaţi în privinţa consumului de alcool şi excesului de alimente. Ceea ce a depăşit limitele normale a fost tendinţa de a-şi pune capăt zilelor. Zece tentative de suicid au fost înregistrate în această perioadă. Au fost mai puţine agresiuni, iar accidente rutiere au fost doar trei şi alea minore”, a confirmat managerul SJA Gorj.
Medicii de la Unitatea de Primiri – Urgenţe Târgu-Jiu au lucrat la foc continuu pe tot parcursul sărbătorilor pascale. Aceştia au acordat îngrijiri multor pacienţi cu traumatisme, dar şi celor care au ajuns la spital după ce au consumat în exces alimente specifice Paştelui şi alcool în cantităţi mult prea mari.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here