De la marele miting au venit cum au plecat – Sindicaliştii gorjeni s-au ales cu speranţa

345

Imagine0972Sindicaliştii gorjeni s-au întors de la mitingul din Capitală. Problemele lor nu şi-au găsit încă rezolvarea, Guvernul anunţând că îşi asumă răspunderea în Parlament pentru măsurile anunţate.

Se pare că salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25%, aşa cum a spus Traian Băsescu.

Sutele de bugetari gorjeni care au participat la mitingul din Bucureşti au revenit acasă. Ei au fost surprinşi să afle că, în şedinţa de Guvern care s-a ţinut după încheierea protestului, s-a stabilit că măsurile de reducere a salariilor să se menţină. Totuşi, sindicaliştii se aşteaptă ca lucrurile să nu rămână aşa.

“Executivul va fi forţa să renunţe la măsurile anunţate”

Imagine0973Mitingul desfăşurat miercuri în Capitală a fost impresionant. Zecile de mii de persoane participante la el au dovedit faptul că românii nu acceptă măsurile anticriză despre care s-a tot vorbit. Protestatarii au părăsit Piaţa Victoriei cu speranţa că s-au făcut auziţi şi înţeleşi. Liderul Sindicatului Salariaţilor din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj este optimist în privinţa rezultatelor protestului. Astfel, Nicolae Pasăre a declarat că: “nu cred că nu a avut un impact. Dimpotrivă, cred că a avut unul foarte mare. Din punctul meu de vedere cred că s-a tras un semnal de alarmă, pentru că cei 50-60.000 de protestatari, prezenţi în faţa Guvernului, au marcat societatea. De aceea consider că pentru noi, pentru sindicat şi pentru federaţie (n.r.: Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică) a fost un succes. Cred că Executivul va fi forţat să renunţe la măsurile anunţate”.

Boc nu renunţă la diminuările salariale, sindicaliştii se pregătesc de grevă generală

„Fără a întrerupe dialogul cu sindicatele şi patronatele, vom trece la decizii. Din acest punct de vedere propun Guvernului şi Coaliţiei ca modalitatea prin care să punem în aplicare programul de reducere a cheltuielilor bugetare şi de susţinere a activităţilor economice să fie angajarea răspunderii Guvernului”, a spus premierul Emil Boc miercuri, după mitingul bugetarilor.

În condiţiile în care Guvernul nu renunţă la ideea diminuării salariilor, bugetarii anunţă că vor intra în grevă generală. Nicolae Pasăre, liderul Sindicatului Salariaţilor din DGASPC a declarat că: “în măsura în care Executivul decide să continue ce şi-a propus, pe 31 mai intrăm în grevă generală, care va fi în toate domeniile. Asta înseamnă că ne vom prezenta la serviciu, dar nu lucrăm efectiv”.

Angajaţii DGASPC, forţaţi să muncească şi în timpul grevei generale

Salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care lucrează cu copiii şi bătrânii asistaţi în centrele de îngrijire sunt nevoiţi să-şi facă datoria chiar dacă, teoretic, se vor afla în grevă.

“Problema grevei la angajaţii care lucrează cu copii şi bătrâni este mai delicată pentru că ei nu au cum să nu se ocupe de asistaţi. Dar situaţia este dureroasă peste tot în sistem. Salariile sunt de mizerie.

Avem colegi care câştigă doar 570 lei pe lună şi dacă le mai taie încă 25%, cu ce vor trăi aceşti oameni?! Trebuie să existe o soluţie şi lucrurile să revină la normal. De aceea vom continua cu protestele, întrând în grevă generală pe 31 mai”, a precizat liderul sindical Nicolae Pasăre.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here