De ce sunt bune bananele

648

bananePlantă exotică care iubeşte căldura, bananul ne oferă fructe minunate, care sunt preferate de mulţi dintre noi, datorită gustului şi aromei, dar sunt şi acele fructe cu proprietăţi terapeutice. Bananele se consumă în orice anotimp, dar ele aduc numeroase avantaje stării de sănătate toamna şi iarna, deoarece acestea protejează atât inima cât şi

stomacul, acestea fiind mai solicitate în aceste perioade, când nu avem la îndemână fructele şi legumele pe care le găsim în sezonul cald.

Ce avantaje aduc bananele sănătăţii?

Bananele scad reţinerea apei în organism. Fiind fructe calorice, ele pot fi de un real folos în dieta de slăbire, dacă una dintre consecinţele surplusului kilogramelor este şi retenţia apei. Rolul diuretic este influenţat de potasiu şi de zaharuri.

Bananele, bune pentru inimă. Acţiunea lor este benefică, deoarece conţin potasiu, zaharuri şi nu conţin sare.

O banană coaptă bine ajută în faza incipientă a unei crize cardiace.

Prin consumul lor frecvent, bananele previn infarctul. Acestea au rol tonic cardiac şi pentru persoanele care nu au probleme de sănătate, crescând capacitatea de efort.

Bananele sunt apreciate şi datorită faptului că prin consumul lor veţi avea parte de o memorie bună şi joacă un rol deosebit în a crea o stare de bine, care se datorează tocmai prezenţei potasiului, magneziului, fierului, vitamina B6, zaharurilor si tryptopanului. Acesta din urmă este modificat de organism în serotonină, care alungă depresia şi creează starea de bine.

Bananele sunt indicate şi în bolile stomacului. Sunt recomandate bolnavilor de ulcer, datorită prezenţei amidonului. Dar pentru persoanele cu probleme de stomac indicate sunt bananele mai puţin coapte. În schimb bananele foarte coapte încarcă organismul de energie. Acestea restabilesc tonusul şi atunci când este cazul de hipoglicemie, restabilesc nivelul zahărului din sânge.

Atenţie!

Pentru o persoană sănătoasă, consumul prea mare de banane poate cauza dezechilibre electrolitice. Pentru cei care urmează o dietă, specialiştii recomandă cumpătare în consumarea bananelor. Bolnavilor de diabet le este interzis consumul de banane.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here