De ce este bun bicarbonatul de sodiu

564

bicarbonatÎntr-o perioadă aproape că bicarbonatul de sodiu nu lipsea din nici o casă. Parcă se folosea pentru orice… Bunica îi găsea întrebuinţarea la o groază de lucruri, aşa că ne-am gândit să vă informăm despre utilităţile sale. Este o pulbere banală şi puţin costisitoare. Cui i-ar fi trecut prin minte că poate fi utilizat în mai multe probleme cronice?

Cine ar crede faptul că se tratează cancer cu bicarbonat? Este o substanţă care se găseşte în întreaga lume. Descoperirea sa a fost făcută în 1840, fiind foarte clară acţiunea lui de curăţare. Bicarbonatul de sodiu, în medicină era indicat în vindecarea răcelilor şi a gripelor. Se ştie că, având PH-ului ridicat (bazic) avea rezultate pozitive în acest sens, pentru că ph-ul cu nivel scăzut (acid) este favorabil declanşărilor bolilor în organism. Un mediu cu PH 7 sau puţin peste este considerat cel mai bun, pe când PH 6 declanşează diverse boli.

În urma unui studiu s-a demonstrat că bicarbonatul de sodiu distruge candida şi celulele canceroase ducând la o valoare mai mare a PH-ului cât şi a nivelului de oxigenare al acestor celule. Aşa cum spun oamenii de ştiinţă, tumorile nu pot supravieţui într-un mediu cu mult oxigen. Folosind bicarbonatul de sodiu în tratamente ar putea scădea numărul de chimioterapii sau tratamente cu radiaţii, care în momentul de faţă constituie metodele cele mai folosite în tratamentul cancerului.

La ce mai e bun bicarbonatul:

– Împrospătează aerul din frigider

– Îndepărtează mirosul neplăcut al covoarelor şi al altor materiale

– Se poate utiliza la curăţarea lenjeriei

– Folosind o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu apă curăţă frigiderul dar şi talpa fierului de călcat

– În combinaţie cu oţetul se poate utiliza ca o soluţie universală de curăţat în bucătărie

– Aceeaşi compoziţie poate desfunda canalizarea.

– Poate înlocui antiperspirantul

– Periajul zilnic se poate face cu bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată

– pentru combaterea răcelii şi gripei: o jumătate de linguriţă se dizolvă în apă şi se ia de două ori pe zi câteva zile la rând.

– Adăugat în limonadă poate fi un remediu foarte bun contra arsurilor stomacale. Dacă se administrează o cantitate prea mare şi fără lămâie neutralizează aciditatea sucului gastric şi face ca digestia să fie mai greoaie.

Atenţie, praful de copt poate să-l conţină, dar poate avea aluminiu şi este toxic.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here