Davițoiu, găsit incompatibil după ce nu mai e consilier

587

Actualul lider al filialei județene a Partidului Mișcarea Populară, Nicolae Davițoiu, a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate cu funcția de consilier local pe care a ocupat-o în Consiliul Municipal în ultimii ani.
Acesta și-a pierdut mandatul anul acesta după ce a părăsit PDL în favoarea PMP, iar foștii colegi de partid i-au retras sprijinul politic. Întâmplător sau nu, afacerile sale au fost verificate de inspectorii de integritate, care au descoperit că Primăria Târgu Jiu a organizat la un moment dat o conferință de presă și un bilanț al unui proiect implementat la nivel de oraș cu fonduri europene, contractul încheiat cu restaurantul lui Davițoiu fiind de vreo 2000 de lei. Suma e o bagatelă, însă, dacă ar mai fi fost în funcție, l-ar fi putut costa postul pe fostul ales din Consiliul Municipal.
“S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local, întrucât societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată și soția acestuia dețin funcția de administrator şi calitatea de asociat a încheiat, în calitate de prestator, un contract de servicii cu Primăria Municipiului Târgu Jiu (în calitate de achizitor), în valoare de 2000 Lei (la care se adaugă TVA 480 Lei), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, a precizat Agenția Națională de Integritate. La rândul său, politicianul a menționat că nu intenționează să conteste raportul inspectorilor de integritate întrucât nu mai are de gând să candideze la următoarele alegeri locale. Dacă rămâne definitivă decizia ANI, vreme de trei ani Davițoiu nu mai poate ocupa funcții publice, un eventual proces cu inspectorii de integritate putând să dureze până în preajma viitoarelor alegeri locale, dacă politicianul se răzgândește și face vreo acțiune în instanță.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here