„Dăruiește de Crăciun”, Studenţii UCB au adus zâmbete de sărbători familiilor nevoiaşe

511

Liga Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a organizat cea de-a șasea ediție a Campaniei caritabile „Dăruiește de Crăciun”. Campania s-a derulat în perioada 1-19 decembrie 2016 și a presupus colectarea de obiecte de îmbrăcăminte, rechizite, jucării și produse alimentare pentru copiii din centrele de plasament și familii cu posibilități financiare reduse.

Prima acțiune din cadrul acestei campanii caritabile s-a desfășurat de Moș Nicolae și a constat în vizitarea Centrului Maternal și Centrului de Zi din Târgu-Jiu, unde studenții UCB au oferit copiilor și mamelor daruri (dulciuri, rechizite, obiecte de îmbrăcăminte, alimente și jucării).
De asemenea, voluntarii Universității au venit și în sprijinul a două familii nevoiașe. Prima dintre acestea, familia Muraru din Târgu-Jiu, trăiește o adevărată dramă, tatăl fiind nevoit să își crească singur cele patru fiice, după ce mama s-a stins din viață în urmă cu câțiva ani.
Cea de-a doua, familia Tătaru, compusă din mama și cei doi copii, se luptă să supraviețuiască din salariul mic al acesteia. Cele două familii au primit jucării, haine, dulciuri, brad de Crăciun, produse tradiționale și alimentare necesare pentru masa de sărbători.
Campania s-a finalizat cu acțiunea desfășurată împreună cu Asociația Studenților Basarabeni din Târgu-Jiu la Centrul de Plasament Rezidențial Asociația „Copiii noștri de pretutindeni” din Târgu-Jiu, unde studenții au adus un zâmbet pe fețele celor 14 copii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here