Danemarca aşteaptă gorjenii la muncă

366

someri facuta de mineAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, oferă în această perioadă un număr de 50 locuri de muncă vacante în Danemarca în ocupaţia de lucrători în ferme.

Locurile de muncă disponibile în Danemarca sunt în ferme de cultivare a legumelor şi fructelor de pădure, în pepiniere şi ferme de pomi fructiferi, în ferme de creştere porci şi vaci.

Candidaţii trebuie să aibă între 18 şi 30 de ani şi să fi absolvit liceul agricol sau facultatea de profil agricol în urmă cu maxim doi ani (2009 şi 2010). De asemenea aceştia trebuie să cunoască limba engleză bine.Ceea ce angajatorii oferă este un salariu motivant de 1.260 de euro brut pe lună şi contracte de muncă între 6 şi 18 luni. Data limită pentru înscriere este 20 ianuarie 2011.

Pentru relaţii suplimentare, gorjenii şomeri şi doritori să lucreze în fermele din Danemarca se pot adresa la sediul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 la compartimentul EURES sau la numărul de telefon 0253/211.568.

Formularul E301, solicitat de 23 de gorjeni

În acest an, AJOFM Gorj a eliberat un număr de 23 de formulare europene E301, în vederea certificării perioadelor de asigurare realizate în sistemul asigurărilor pentru şomaj din România, pentru obţinerea prestaţiei de şomaj în Italia (11 solicitări), Spania (10 solicitări), Germania (o solicitare) respectiv Belgia (o solicitare).

Pentru certificarea legată de membrii familiei unei persoane aflate în şomaj care trebuie luaţi în considerare la calculul prestaţiilor de şomaj, în cadrul AJOFM Gorj au fost primite în anul 2010, până în prezent, 40 de solicitări pentru eliberarea formularului E302, pentru instituţia competentă din Spania.

„Referitor la acordarea prestaţiei de şomaj în România prin luarea în considerare a perioadelor de asigurare pentru şomaj realizate în alte state membre, atestate pe baza formularelor E 301 emise de instituţiile competente din aceste state, au existat în anul 2010 un număr de şapte solicitări pentru primirea indemnizaţiei de şomaj în România, din partea unor persoane care au exercitat activitatea profesională în Italia, respectiv Slovacia şi Spania, AJOFM Gorj făcând demersurile necesare pentru obţinerea Formularelor E 301 de la instituţia competentă din ţările respective cele 7 formulare fiind primite de la instituţiile competente din ţările respective”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here