Dănăricu speră să se afirme la Timişoara: “O echipă de tradiţie, cu suporteri”

612

Catalogat drept unul dintre cei mai tehnici fotbalişti care au pus piciorul pe minge în Gorj, Bogdan Dănăricu nu a avut până acum oportunitatea să răzbească în fotbalul mare alături de Pandurii. După un stagiu de pregătire în Slovenia, unde acesta a fost cu echipa mare a formaţiei din Tg-Jiu, mijlocaşul a decis să accepte oferta de împrumut venită din Banat. Astfel, Bogdan va îmbrăcă în sezonul următor tricoul formaţiei din liga secundă, ASU Politehnica Timişoara. Este bine de ştiut că echipa timişoreană este trupa pe care suporterii fierbinţi din zonă o recunosc ca “adevărata Poli”, astfel că la meciurile din eşalonul secund se aşteaptă o atmosferă încinsă. “Am ales Timişoara din cauză că nu mi s-a dat şansa să joc la Pandurii anul acesta şi pentru că e în Liga a II-a. Este o echipă frumoasă cu suporteri, tradiţie şi pot să mă afirm mai uşor. Totul e bine, antrenorii se poartă frumos, colegii sunt OK, n-am probleme din punctul acesta de vedere, mă simt foarte bine aici”, a declarat Dănăricu. În vârstă de 21 de ani, fotbalistul împrumutat de la Pandurii ar putea debuta oficial pe Stadionul “Dan Păltinişanu” chiar la sfârşitul săptămânii. Timişorenii încep campionatul cu un meci acasă împotriva echipei Chindia Târgovişte. Bogdan spune că “formaţia viola” şi-ar dori să termine sezonul în prima jumătate a clasamentului, iar el să contribuie la ascensiunea trupei din Banat: “Pe plan personal vreau să joc cât mai multe meciuri, să marchez cât mai multe goluri şi, alături de echipă, doresc să intrăm în primele 6, să prindem play-off-ul. Promovarea ar fi binevenită, dar e greu”.
Tânărul fotbalist gorjean a semnat cu Pandurii până în 2018 şi nu exclude posibilitatea de a reveni, pe prima scenă a fotbalului românesc, la “clubul mamă”: “De ce să nu-mi propun asta? Dacă e să se ivească oportunitatea, cu mare plăcere. Am prelungit contractul cu Pandurii pe încă un an”.
Dănăricu a declarat că poate fi anul formaţiei din Gorj, deşi băieţii lui Grigoraş au şanse foarte mici să mai pătrundă în grupele Europa League: “În Europa e mai greu, pe plan intern, eu cred că pot să termine lejer în primele trei pentru că formează o echipă foarte bună şi, de ce nu, chiar să viseze mai sus, să câştige titlu”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here