Cutiile negre ale avionului care s-a prăbuşit în Iran au fost recuperate

812
avionDouă dintre cutiile negre ale avionului de pasageri care s-a prăbuşit în apropierea oraşului iranian Qazvin au fost găsite, iar căutările sunt în curs de desfăşurare pentru depistarea celei de-a treia. Preşedintele grupului de lucru pentru situaţii de criză din cadrul Ministerului iranian pentru Infrastructură şi Transport, Ahmad Majidi, a declarat pentru agenţia IRNA că specialiştii Organizaţiei aviaţiei civile din Iran au recuperat cele două cutii negre.

Potrivit lui Majidi, cutiile negre ale avionului Tupolev au fost grav avariate, dar specialiştii încearcă să recupereze informaţiile conţinute de acestea. „În cazul în care nu se va reuşi procedura de recuperare a datelor din cutiile negre, acestea vor fi trimise în ţara care le-a produs, pentru a fi reparate cu scopul de afla motivul prăbuşirii”, a explicat Majidi.
El a precizat că avionul s-a făcut bucăţi în momentul impactului.
Toate cele 168 de persoane de la bordul avionului, dintre care 151 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, au fost ucise în acest accident. Şapte pasageri erau cetăţeni din Armenia şi Georgia, iar restul erau iranieni.
Selecţie Sorin BĂLEANU, după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here