Cursa electorală pentru Primăriile Târgu-Jiu şi Drăguţeşti ia startul sâmbătă

539

Sâmbătă, 27 mai, va începe campania electorală pentru alegerile locale parţiale pentru Primăriile Drăguţeşti şi Târgu-Jiu. Aceasta se va încheia pe 10 iunie, la ora 07.00. Listele electorale permanente se tipăresc până cel târziu pe 9 iunie, cu două zile înaintea datei alegerilor. Votarea va începe pe 11 iunie la ora 7.00 şi se va închide în aceeaşi zi la ora 21.00.
Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz. Alegătorii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară.
În cursa pentru Primăria Târgu-Jiu vor intra: Aurel Popescu (PSD), actual primar interimar al municipiul, Eduard Lădaru (ALDE), Viorel Caragea (independent), fostul şef al IPJ Gorj, Marcel Romanescu (PNL) şi Daniela Grădinaru (PMP), actual consilier local. La Drăguţeşti, pentru fotoliul de primar, se vor bate în voturi următorii: Gheorghe Butan (PSD), Ion Covrig (PMP), Ionuţ Crăc (PNL), şi Dumitru Ion Popescu (ALDE), actual primar interimar al localităţii.
Cu 48 de ore înainte de ziua votării este interzisă prezentarea de sondaje de opinie şi, de asemenea, se interzice difuzarea de spoturi de publicitate electorală, invitarea sau prezentarea candidaţilor în programe, sau comentarii privind campania electorală. În ziua votării este interzisă prezentarea înainte de ora 21.00 a sondajelor realizate la ieşirea de la urne.
La nivel naţional, în nu mai puţin de 49 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe vor avea loc în data de 11 iunie alegeri locale parţiale pentru funcţia de edil, şi asta în condiţiile în care unii dintre primari au fost aleşi senatori ori deputaţi la alegerile parlamentare din decembrie 2016, sau au fost condamnaţi pentru diverse infracţiuni.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here