Cura de imunizare

584
imunitateÎn fiecare toamnă, se strecoară în mintea fiecărui părinte aceeaşi îngrijorare: va răci oare copilul în iarna aceasta? Există însă câteva strategii menite să întărească sistemul lui imunitar.

Aşa cum bucătăresele pregătesc din toamnă provizii pentru iarna următoare, cum bărbaţii gospodari construiesc din vară săniile pe care se vor da copiii lor iarna pe derdeluş, tot aşa fiecare dintre noi trebuie să fabrice un capital imunitar pentru sezonul rece.
Pentru că puiul tău e încă mic, va trebui să te ocupi tu ca acest lucru să se întâmple. Dacă are imunitatea scăzută, organismul său nu mai are putere să lupte cu diverse virusuri, bacterii, microorganisme şi paraziţi, oboseşte excesiv, mult mai repede ca altă­dată şi îşi revine foarte greu, se reface foarte lent după o infecţie sau o boală, fie ea una uşoară.
Aşa că nu mai sta pe gânduri şi pregăteşte-i micuţului tău o cură cu imunostimulatoare. Găseşti destule preparate pe piaţă de acest gen, iar dacă le preferi pe cele homeopate sau din plante, ai de unde alege. Curele cu polivitamine sunt şi ele foarte utile, dar sfătuieşte-te cu medicul pediatru asupra produselor, mai ales că sunt diferite forme uşor de administrat: siropuri, drajeuri, pastiluţe masticabile.
Bebeluşii alăptaţi la sân primesc anticorpi din laptele mamei. Deci, nu renunţa la acest mod de alimentaţie măcar în primele şase luni de viaţă ale copilului. Fereşte-l de fumul de ţigară! S-a demonstrat că fumul de ţigară creşte riscul sugarilor să facă bronşite, astm, otite.
Echinacea întăreşte garda
Echinacea era o plantă folosită în vechime pentru tratarea rănilor şi a muşcăturilor de şarpe. Specialiştii au studiat-o îndelung şi au descoperit o mulţime de proprietăţi terapeutice. În urmă cu cinci ani, cercetătorii canadieni au demonstrat că Echinacea este un puternic agent antiviral, completând astfel seria cercetărilor germane care în anul 1988 au reliefat că planta întăreşte sistemul imunitar.
Aşa că nu e doar un excelent remediu împotriva răcelilor, ci este un remediu care combate apariţia bolilor, prin faptul că stimulează organismul să lupte cu infecţiile. Dacă vrei să-i dai copilului în scop profilactic, atunci încearcă tinctura de Echinacea de două ori pe zi, dar cere mai întâi sfatul unui medic naturist. Capsulele de Echinacea pot fi administrate în caz de gripă, răceală, bronşită şi alte infecţii respiratorii.
Vitamina C este cărămida de bază
Lumea ştie că vitamina C are proprietăţi antioxidante puternice, detoxifiază organismul şi creşte imunitatea, dar nu apelează la ea decât atunci când deja răceala s-a instalat.
Vitamina C se găseşte în concentraţie mare în globulele albe, care sunt componentele cele mai importante ale sistemului imunitar. Practic, ea creşte activitatea acestor celule şi îmbunătăţeşte răspunsul anticorpilor. Acum, că ai aflat cum stă treaba, poţi încerca să-i dai puiului tău vitamina C preventiv, ca să nu mai răcească.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here