Cupa Card Blue la Paramotor are loc în acest week-end

405

În perioada 21-23 iunie, în zona Baia de Fier – Polovragi, se desfăşoară Cupa Card Blue la Paramotor. Locaţia de bază este Cabana „Peştera Muierilor”, situată în comuna Baia de Fier. Sunt aşteptaţi acolo toţi cei care doresc să asiste la un eveniment de neuitat.

Cupa Card Blue la Paramotor debutează pe data de 21 iunie şi se va desfăşura pe parcursul a trei zile. Organizatorul evenimentului este White Wolf Club Baia de Fier. Echipa acestui club este formată din antrenori cu experienţă în domeniu care asigură atât plăcerea cât şi siguranţa în toate sporturile şi activităţile practicate. Istoria clubului montan White Wolf începe recent, în anul 2007, atunci când s-au pus bazele Asociaţiei Sportive, şi se bazează pe experienţa strânsă în zeci de ani în care fondatoriii au activat în alte cluburi din ţară: Tecuci – alpinism, Baia Mare – paraşutism, Bucureşti şi Constanţa – scubadiving. De-a lungul anilor reprezentanţii WWC au realizat, prin forţe proprii, peste 20 de trasee de escaladă în zona Peşterii Muierilor şi tot ei ecologizează, de două-trei ori pe ani cheile Galbenului şi Olteţului. Din 2011, membrii White Wolf participă la competiţiile sportive organizate de FRAE – Fed Rom Alpinism si Escalada.

Probele concursului
Pe parcursul celor trei zile de concurs, participanţii se vor dovedi cât sunt de buni în „precizia lansării” şi „îndemânare artistică”. Vor intra în concurs piloţi paramotorişti, ce posedă gradul de pregătire necesar, cu licenţa la zi pentru aeronave ultrauşoare motorizate – clasa paramoto. Pot participa la concurs piloţi individuali sau din cadrul cluburilor sportive ce posedă gradul necesar de pregătire, brevetaţi sau în curs de brevetare pe aeronave ultrauşoare motorizate.
Proba de precizia lansării presupune ca după decolare să se realizeze trei treceri consecutive, la înălţimea de 50 metri, pentru lansarea de precizie, în funcţie de decizia pilotului (cu motor, fără motor sau la relanti); se lansează de fiecare participant un număr de 3 săculeţi cu nisip, fiecare având 0,5 kg. Punctul ţinta este un cerc cu diametrul de 1 metru. Pentru stabilirea preciziei lansării, se măsoară din centrul ţintei până la primul contact.
La proba de îndemânare artistică, fiecare concurent trebuie să realizeze cât mai multe fotografii, din diferite puncte şi la diferite înălţimi, a obiectivelor stabilite. Se vor urmări: încadrarea obiectivului vizat în zonă, încadrarea obiectivului în imagine, claritatea imaginii, claritatea obiectivului vizat, construcţia artistică, jocul de lumini şi umbre. Obiectivele probei de îndemânare artistică sunt: la Polovragi: Satul Polovragi; Mănăstirea Polovragi; Crucea lui Ursache Polovragi; Cheile Olteţului; Munţii Căpăţânii; la Baia de Fier; Satul Baia de Fier; Cheile Galbenului şi Munţii Parâng.
Sponsorul competiţiei, CardBlue, promite premii consistente atât participanţilor cât şi celor ce vor vota fotografiile ce urmează a fi postate pe internet. CardBlue, dezvoltătorul unui program de carduri de fidelitate non-bancare, este prezent în Gorj din luna martie 2013 şi se bucură de peste 4.000 de utilizatori, majoritatea locuitori din Târgu-Jiu, Rovinari şi zonele adiacetne. Partenerul media al competiţiei este cotidianul Gorjeanul.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here