Cununie oprită de polițiști, la o pensiune din Bârsești! S-a lăsat cu amendă

13896

Polițiștii au pus capăt unei petreceri de cununie civilă, care a fost organizată azi-noapte, la o pensiune din Bârsești, fără respectarea normelor legale în vigoare pe perioada stării de alertă.

IPJ Gorj a efectuat un control la o societate comercială din Bârseşti, constatând că o femeie, în calitate de director, a organizat un eveniment și nu a respectat interdictiile stabilite conform art.5, alin.3, lit. a) din Legea 55/2020 cu ocazia organizarii unei cununii civile, în spațiul situat în incinta pensiunii, prevăzută cu terasă, constând în aceea că nu a luat masuri pentru respectarea distanțării fizice între participanții la eveniment.
Faptele comise au fost sancționate cu amendă de 3. 000 lei.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Facem apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!„, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Ieri au fost organizate acțiuni în zonele aglomerate din Gorj, pentru a se verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară. „Sub coordonarea Instituției Prefectului, poliţiştii gorjeni, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ANSVA, ANPC, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății au desfășurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora și terase.
 
În cadrul acțiunilor au fost verificate 98 de societăţi comerciale, de pe raza întregului județ. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 83.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în baza OUG 195/200 şi la Legea 61/1991, în context COVID–19„, a mai declarat Miruna Prejbeanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here