Cum tratezi natural gastrita

1136
gastritaGastrita este boală încadrată în tipul afecţiunilor „la modă”, pentru care specialiştii nu au niciun fel de explicaţie de ce este mai intensă primăvara şi toamna. În medicină, gastrita este definită ca fiind o inflamaţie a mucoasei stomacului. Ca orice boală, gastrita poate fi şi ameliorată, atât pe cale naturală, cât şi cu ajutorul medicului.

De la început trebuie precizat că tratamentul în cazul gastritei nu funcţionează la fel, deoarece gastrita ia mai multe forme, ajungând până la ulcer duodenal.
Multe gastrite sunt produse de microbul denumit Helicobacter pylori, care populează stomacul.
Specialiştii în medicină spun că atunci când este prezent, acest microb poate duce la apariţia gastritei, a ulcerului gastro-duodenal şi în timp, chiar a cancerului gastric. Există aşa numita gastrită atrofică, care apare după ani de evoluţie a unei gastrite cu Helicobacter Pylori şi este un factor de risc major pentru apariţia cancerului gastric. Acesta este unul dintre motivele pentru care gastrita nu este o afecţiune de neglijat şi trebuie tratată corespunzător.
De regulă ai o senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului, greaţă, vărsături şi durere în capul pieptului. Durerile sunt accentuate de mesele care conţin cafea, alcool, substanţe grase sau acre, mâncăruri grele, prăjeli.
Alimente permise şi interzise
La categoria alimentelor permise sunt: brânza de vacă, carne fără grăsimi, ouă fierte, legume crude sau fierte, lapte, ceai.
Alimente nepermise: pâine neagră, carne grasă, prăjeli, nuci, migdale, fistic, alcool, cafea, îngheţată, zahăr ars.
Câteva recomandări pentru ameliorarea gastritei
În primul rând trebuie să eviţi stresul. Se poate masa zona renală, a stomacului, timp de cinci minute pe zi. Ai putea să faci o cură de cel puţin o săptămână cu ceai de muşeţel, urzică, scoarţă de mesteacăn, cimbru. Mai poţi încerca un amestec din două linguri de caimac de lapte cu două gălbenuşuri şi două linguri de miere, amesteci bine şi iei o lingură înainte cu o oră de servirea celor trei mese.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here