Cum tratezi anemia

451
anemiaAnemia afectează în special femeile şi copiii, cauza fiind numărul redus al celulelor roşii, simptomele manifestându-se de la ameţeală la iritabilitate. Lipsa fierului este una din consecinţe.

De asemenea anemia poate să apară şi în cazul persoanelor care ţin diete, lipsa vitaminelor B 12 şi B6, folosirea anumitor medicamente, sângerarea menstruală, precum şi alte probleme medicale.

Iată câţiva paşi care pot fi urmaţi pentru a preveni anemia.
Consumaţi în fiecare zi alimente bogate în fier: fructe precum mere, banane, caise şi prune; legume cum ar fi sparanghelul, dovleac, cartofi, broccoli şi legume cu frunze verzi; carne de vită, tofu; şi cereale integrale.
Fierul se absoarbe mai bine dacă mâncaţi alimente bogate în fier cu conţinut de vitamina C. Luaţi concomitent vitamina C şi fier, asta în cazul în care luaţi suplimente.
Zahărul trebuie consumat în cantităţi mici sau eventual evitat, pentru o absorbţie mai bună a fierului.
Încercaţi să consumaţi cât mai multe fructe uscate, precum stafide şi prune. Acestea sunt o sursă bună de fier.
Dacă luaţi fier nu folosiţi antiacizi în acelaşi timp. Aceştia împiedică absorbţia.
Calciu, vitamina E şi zinc, se ia în perioade diferite faţă de cele în care se ia fier. Acestea pot împiedica absorbţia fierului. Acestea sunt o sursă bună de fier. Cafeaua şi ceaiul negru trebuie consumate în cantităţi reduse, deoarece acestea au substanţe ce pot împiedica asimilarea fierului. Beţi o linguriţă de melasă amestecată cu apă caldă. Se poate consuma fără nici un fel de probleme deoarece are un gust bun şi este o sursă bună de fier, vitamina B şi calciu. Dacă ciclurile menstruale sunt abundente vorbiţi cu medicul dvs. Este posibil să suferiţi de deficienţa de fier. Dacă luaţi medicamente întrebaţi mai întâi doctorul, deoarece pot împiedica asimilarea fierului şi a vitaminelor B. Persoanele care ţin dietă, cele care sunt vegetariene ar trebui să-şi schimbe dieta deoarece este dificil să luaţi destulă vitamina B12 fără a mânca produse de origine animală. Discutaţi despre suplimente cu medicul dvs.
Sfaturi
Dacă vă grăbiţi şi mâncaţi repede, consumaţi alimente procesate, săriţi peste mese sau treceţi la perioade cu diete stricte este posibil ca dieta ta să nu conţină destul fier. Pentru a evita anemia datorită stilului de hrănire, cea mai bună cale este îmbunătăţirea stilului în care mâncaţi.
Evitaţi mâncarea tip fast-food, deoarece are un conţinut bogat în grăsimi şi sodiu.
Pentru mai multă siguranţă şi pentru orice nelămurire este bine să discutaţi cu un medic specialist. Această informaţie nu ţine locul unui sfat sau unui tratament venit din partea medicului.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here