Cum tratăm natural fibromul uterin

7088

fibromFibromul uterin este o tumoră benignă. Nu se cunosc cu exactitate cauzele apariţiei acestuia, dar se pare că una dintre consecinţe ar fi totuşi, tulburările hormonale. Apariţia şi creşterea fibromului este dependentă de funcţia ovarelor, de aceea, în momentul apariţiei menopauzei, fibromul poate descreşte sau chiar dispărea.

Fibromul se dezvoltă de regulă în peretele uterului, dar poate să apară şi mai departe să crească şi în cavitatea uterină sau în afara uterului.

Fibroamele, în funcţie de mărime şi localizare, pot să nu prezinte simptom clinic, şi se pot descoperi întâmplător în urma unui examen genital sau la ecografie. Sunt cazuri când, fibromul poate da tulburări de ciclu (şi aici ne referim la durată, cantitatea de sânge, simptome asociate): hemoragii menstruale sau hemoragii între menstre; dureri pelvine, iar datorită presiunii organelor din jur pot apărea şi probleme de micţiune sau de defecaţie, durere în timpul actului sexual sau chiar infertilitate, spun specialiştii în medicină.

Medicul ginecolog îşi va da seama de semnele şi simptomele pacientei, şi împreună cu aceasta va lua măsurile necesare pentru a stabili schema de tratament sau dacă se va interveni chirurgical.

Dacă se ajunge la un tratament, plantele pot fi de un real ajutor.

Plantele medicinale folosite ca infuzie, macerat, sau sub formă de pulbere micşorează meno/metroragiile, îmbunătăţeşte congestia pelvină şi sunt benefice în reglarea hormonală: creţişoara, traista-ciobanului, coada-racului, urzica, păpădia, gălbenelele, coada-şoricelului, coada-calului, salvia, brânca-ursului, rădăcină de dragavei.

Indicate sunt şi tincturile. Dacă există hemoragii pe termen mai lung, se poate folosi un amestec: 30 picături creţişoară, tot atâtea de urzică şi de traista-ciobanului, puse în 1/2 pahar apă plată, până se dizolve şi luate de 3 – 4 ori/zi.

Există şi comprimate din plante (Laminaria, Lemn dulce, Angelica, Passiflora, Schinduf, Muşeţel) plus constituente homeopate, care restabilesc echilibrul hormonal. Tratamentul se urmează timp de 3-6 luni pentru a obţine efectul scontat.

Foarte importantă este gemoterapia (tratament naturist cu ajutorul mugurilor) care ameliorează simptomele bolii, poate duce la micşorarea sau chiar absorbţia fibromului: extract din mlădiţe de merişor, mlădiţe de mur şi zmeur, mlădiţe de sequoia; extract din muguri de arin alb, muguri de coacăz negru, după o schemă stabilită de medicul terapeut, pe o perioadă de 3 luni.

Tratamentul pe baza produselor apicole sub îndrumarea unui specialist, poate da rezultate foarte bune.

Se poate folosi şi extern sub formă de comprese calde cu coada-calului (umezită în aburi) sau cu ulei de ricin şi ghimbir, care ameliorează durerile dar reduce şi fibromul.

Alimentaţia ocupă un loc foarte important, trebuie să se bazeze pe o cantitate mare de legume şi fructe consumate proaspete sau sub formă de sucuri; cereale integrale, oleaginoase, produse ce conţin proteine vegetale, uleiuri presate la rece. Trebuie evitate alimentele semi-preparate şi băuturile din comerţ, care conţin aditivi sintetici şi împiedică funcţionarea normală a sistemului endocrin: de asemenea trebuie limitată cantitatea de carne, de grăsime animală, de mezeluri, afumături, conserve. Zahărul trebuie înlocuit cu miere de albine.

Cristina Răscol

3 COMENTARII

  1. Sfatul.meu fibroamele nu se trateaza.Nu va operați ,Medicii scot organele ca la măcelărie -este simplu,in Ro nu exista aparatura .Nici un tratament nu da rezultat!Luați calmante la durere și ATAT!

  2. Bună seara am două fibromè casă fac să scap de iele fără operație și am arsuri in burtă si o durere ușoară informatică vă rog

  3. Am o problema cand stau intinsa pe spate simnt an partea dreapta ca o minge de tenis ,nu am nici un fel de simtome decat ca dimineata urinez foarte greu ,ce as putea avea va rog frumos sami spuneti .Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here