Cum tratăm anumite leziuni la nivelul pielii

976
arsuraTe-ai ars cu tava de friptură, te-ai tăiat curăţând o ceapă sau copilul şi-a julit genunchii? Nu te panica! Natura are leacuri pentru fiecare. Nu este nimic mai inestetic şi incomod decât să umbli cu o vânătaie cât toate zilele pe mână ori picior sau să ai degetul bandajat când ai atâta treabă de făcut.

Din fericire, medicina naturistă îţi stă la dispoziţie cu câteva tratamente eficiente care te vor ajuta să te vindeci cât ai zice peşte!

Arsuri
Galbenele – unge zona afectată de câteva ori pe zi cu unguent de gălbenele. Înlătură durerea şi vindecă rapid.
Miere – unge arsura de două ori pe zi.
Morcov – rade un morcov şi pune-l sub formă de cataplasmă pe zona afectată. Potoleşte arsura şi împiedică formarea de băşici.
Pătlagina – frunzele acestei plante ajută la regenerarea rapidă a ţesuturilor dacă le pui proaspete pe rană sub formă de cataplasme.
Sunătoare – uleiul preparat din această plantă este un excelent cicatrizant. Pune câteva picături pe piele şi masează zona uşor.
arsuriTăieturi şi julituri
Lămâie – sucul de lămâie ustură, dar e un bun dezinfectant. Prepară comprese cu el şi pune-le pe rană.
Tătăneasa – este cel mai minunat cicatrizant. Masează zona cu puţin unguent preparat din această plantă.
Gălbenele – fac casă bună cu tătăneasă. Sunt cicatrizante şi antiinfecţioase de excepţie folosite sub formă de compresă sau unguent.
Levănţica – fă băi locale cu infuzie. Este antiseptică.
Ceapa – ia pieliţele subţiri de ceapă şi aplică-le pe rană.
Vânătăi
Frunze de varză – înainte de a le aplica pe lovitură, încălzeşte-le în puţină apă. Ţine-le pe piele câteva ore. Din când în când schimbă foaia.
Oţet de mere – fă o compresă din oţet diluat în apă foarte rece şi pune-o pe piele. Va limita cu siguranţă proporţiile dezastrului.
Arnica – aplic-o pe piele sub formă de unguent. Poţi prepara şi comprese din infuzie, în care ai pus şi câteva cuburi de gheaţă.
Pătrunjel – toacă mărunt pătrunjelul. Întinde-l apoi pe piele, pune deasupra o faşă, strânge bine şi las-o să acţioneze câteva ore.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here