Cum tratăm anemia în mod natural

2277

anemiaAnemia este întâlnită atât la copii, cât şi la persoanele în vârstă. Pentru tratarea acesteia se folosesc diverse medicamente şi tratamente naturiste, însă, acestea nu vor da rezultate bune dacă nu se adoptă şi un regim alimentar bogat în fier şi vitamine. Netratarea acestei afecţiuni de sănătate poate duce la şocuri sau colapsuri cardiovasculare. Sfaturi şi soluţii utile pentru a depista şi trata anemia!

Cauzele şi semnele anemiei

Anemia este o boală care provine de la scăderea hemoglobinei sau a numărului de globule roşii din sânge. Anemia este de mai multe feluri şi poartă diferite denumiri în funcţie de cauzele care au condus la declanşarea ei: anemie feriprivă (datorită deficienţei de fier), anemie prin lipsă de vitamine, anemie secundară bolilor cronice, anemie aplastică (cauzată de numărul scăzut de celule stem), anemie asociată cu boli ale măduvei osoase, anemie hemolitică (nimicirea prematură a celulelor roşii), talasemie, anemie pernicioasă (datorită imposibilităţii globulelor roşii de a se maturiza) sau anemie megaloblastică (lipsă de vitamine). Există si alte cauze ale anemiei, cum ar fi cinsumul pe o perioadă lungă al unor medicamente (aspirină şi antiinflamatorii), hemoragiile acute sau cronice, alimentaţia deficitară, lipsa vitaminei B12 din organism etc.

Simptomele anemiei sunt date în funcţie de gravitatea bolii, dar şi de efectele ce au dus la apariţia ei. Simptomele care apar sunt insomniile, stările de oboseală şi de somnolenţă, problemele respiratorii, durerile toracice şi abdominale, scăderea în greutate, stările de slăbiciune şi leşinul. Alte semne care pot da de bănuit că ar fi anemie sunt scaunele grele sau constipaţia, aspectul palid al pielii şi a mucoaselor, îngălbenirea pielii, hipotensiunea arterială sau mărirea splinei.

Tratamente naturiste pentru combaterea anemiei

Anemia se depistează doar după ce au fost făcute anumite analize de sânge efectuate în laborator. În funcţie de aceste analize se stabileşte ce fel de anemie este şi tratamentul pentru aceasta de care aveţi nevoie. Tratamentelor prescrise de medic li se pot adăuga alimente-medicament foarte importante în dieta zilnică a persoanelor anemice: mierea de albine, alunele (doar alunele de pământ naturale), algele marine, peştele, nucile, fructele de cătină albă, ficatul de viţel, morcovii, ciupercile, gălbenuşul de ou, carnea de pasăre, măslinele negre, merele, caisele sau piersicile. Ca tratamente naturiste care vă scapă de anemie, mai ales dacă nu este o formă avansată, se bazează în principal pe ceaiuri din plante medicinale. În tratarea anemiei, puteţi apela la diete sau cure cu ceaiuri de urzică, păpădie, coada calului, spanac, stevie, ghintură, creţişoară, turiţa mare şi lucernă. Toate aceste plante sunt bogate în fier, vitamine şi substanţe binefăcătoare organismului, fiind un tratament pentru anemie de mare ajutor.

Cristina Răscol

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua sant anemica am mers la medic di mia dat multivitaminas alceva nimika sant bune?si cam ce ar trebui sa mananc mai mult sa nu mai fiu anemica ! Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here