Cum tratăm alergiile

1362
alergiile 2Unii oameni prezintă alergii la tot felul de elemente din mediul înconjurător. Unii strănută atunci când intră în contact cu praful, pe alţii îi apucă mâncărimile când simt că este un animal în preajma lor, alţii au reacţii diferite la unele alimente.

Nu există om pe lumea aceasta să nu aibă alergie la un lucru. Poate în momentul de faţă nu îţi dai seama, dar mai târziu, cu siguranţă vei descoperi că există un lucru lumea aceasta pe care corpul tău nu îl tolerează. Foarte mulţi oameni sunt tentaţi să dea foarte mulţi bani pe medicamente. Ei nu îşi dau seama că remediile pentru problemele lor sunt foarte aproape de ei. Aceste remedii naturale nu îşi fac efectul imediat. Este nevoie ca tratamentul să înceapă înaintea sezonului care vă provoacă alergii. Dacă vă apucaţi să îl folosiţi în mijlocul perioadei de alergie faceţi acest lucru timp de câteva săptămâni înainte de a spune că nu funcţionează. Iată câteva dintre aceste remedii indicate de specialişti:
Ceaiul verde: îndulciţi-l cu miere şi beţi o ceaşcă sau două pe zi. Puteţi să îl înlocuiţi şi cu cel negru deoarece este produs din aceeaşi plantă, dar nu va avea acelaşi efect.
Mierea: utilizată pentru îndulcirea ceaiurilor sau consumată în cantităţi mici ajută la reducerea simptomelor alergiilor dumneavoastră. Mierea de albine vă va ajuta să deveniţi mai rezistenţi la anumite tipuri de polen care provoacă alergii. Beneficiile mierii sunt pierdute dacă aceasta este gătită.
Ceaiul de muşeţel: îndulciţi-l cu miere şi beţi o ceaşcă sau două pe zi.
Ghimbirul: curăţaţi şi stoarceţi o bucată de ghimbir proaspăt. Puneţi-l într-o oală şi lăsaţi-l la fiert 5-10 minute. Beţi acest ceai o dată pe zi. Dacă vreţi îl puteţi îndulci cu miere.
Usturoiul: ajută la stimularea sistemului imunitar şi este şi un remediu bun în prevenirea răcelilor. Poate fi consumat gătit sau crud deoarece nu îşi va pierde calităţile. Îl puteţi adăuga în salate.
Ceaiul de mentă: în anotimpurile călduroase îl puteţi utiliza rece deoarece vă va da o senzaţie de răcorire. Ajută foarte mult la tratarea sinusurilor şi a răcelilor.
Ceaiul de cimbru: poate fi folosit la tratarea răcelilor, probleme cu sinusul şi pentru desfundarea nasului. Preparaţi un ceai utilizând o linguriţă de cimbru uscat pentru fiecare ceaşcă. Nu beţi niciodată mai mult de o ceaşcă pa zi. Poate fi utilizat şi gătit.
Făina de ovăz: dacă alergiile pe care le aveţi vă provoacă mâncărimi făina de ovăz vă poate ajuta să scăpaţi de acestea. Turnaţi o ceaşcă de apă fiartă peste o linguriţă de făină de ovăz. Lăsaţi acest preparat timp de 30 de minute după care aplicaţi-l pe zonele care vă mănâncă.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here