Cum te pensezi corect

612

spranceneSprâncenele deţin un loc important, ele subliniind trăsăturile feţei, şi evidenţiind mai bine ochii. Ele contribuind la schimbarea înfăţişării look-ului tău.

Femeile, neglijează de cele mai multe ori sprâncenele sau le pensează prea mult. Aceste două variante vor trebui evitate.

Femeile preferă să se penseze de cele mai multe ori acasă fără să cunoască regulile pensatului, însă realizează fel şi fel de forme, ajungând până la urmă să le compromită.

Forma sprâncenelor este foarte importantă, de aceea nu trebuie făcută la întâmplare de dragul de a ne pensa.

Ele pot da alte trăsături feţei. Atunci când sunt pensate la întâmplare pot afişa o înfăţişare dezordonată şi neîngrijită.

Pensate frumos pot întineri şi aranja look-ul tău.

E suficient să pensaţi una sau două sprâncene în plus, pentru a crea o imagine dezastruoasă.

Iată cele mai întâlnite greşeli :

Pensatul excesiv

Este o greşeală des întâlnită în ceea ce priveşte sprâncenele. Avem tendinta sa smulgem mai multe fire decat este necesar. Dacă subţiezi sprâncenele prea mult, vei afişa o figură mohorâtă, iar ochii nu vor mai fi accentuaţi.

Acum la modă sunt sprâncenele naturale, mai groase. Sprâncenele subţiri nu mai sunt demult pe podium.

Dacă eşti la prima încercare de a te pensa, ar fi mai bine să ceri sfatul unei cosmeticiene. Ea îţi va da o formă a sprâncenelor, ţinând cont de mai multe aspecte ale fizionomiei feţei, pe care tu va trebui să o întreţii, lucru care va fi destul de uşor. Creionul închis la culoare pentru evidenţierea sprâncenelor

La persoanele cu sprâncenele care au nuanţe mai deschise sau sunt mai rare nu le este recomandată conturarea lor cu creioane foarte închise, ci vor folosi de regulă, creioane cu tonuri mai închise cu o nuanţă sau două şi nu mai mult, cum de regulă se aplică. Astfel vei evita look-ul artificial şi forţat.

O altă variantă ar fi umplerea golurilor dintre fire cu ajutorul unui fard special. Pentru sprâncenele foarte rare se poate aplica un creion doar cu o nuanţă mai închisă şi puţin fard special pentru atenuarea golurilor, pentru a da naturaleţe sprâncenelor.

Tăierea vârfurilor pentru a egaliza firele de păr

Pentru un contur cât mai natural poţi tăia vârfurile firelor care sunt mai lungi. Dar nu te grăbi şi nu tăia mai multe fire de păr deodată deoarece poţi distruge complet forma sprâncenelor. Pentru a nu te confrunta cu un astfel de incident, periază-ţi sprâncenele şi scurtează firele de păr unul câte unul.

Scurtarea sprâncenelor

Sprâncenele scurtate sunt mai puţin plăcute decât cele mai lungi.

Fiecare îşi poate da seama de locul unde se termină prin osul de sub sprâncene, acesta fiind şi punctul final unde se termină acestea.

Pensatul foarte des

Pensatul sprâncenelor nu se face în fiecare zi. Ele pot arăta foarte bine şi dacă se pensează doar o dată pe săptămână.

Pensatul zilnic poate să le strice forma, să le distrugă aspectul natural al sprâncenelor

Cristina RASCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here