Cum se realizează un machiaj rezistent

602

machiajNe place să arătăm bine în fiecare zi şi de aceea de cele mai multe ori stăm în faţa oglinzii minute în şir. Indiferent dacă ascundem defectele cu ajutorul machiajului, deseori acesta trebuie refăcut mai ales vara.

Dar, ţinând cont de faptul că nu întotdeauna găsim timp pentru mici retuşuri, iată câteva idei utile, pentru un machiaj mai de lungă durată.

Fondul de ten

Se păstrează mai mult dacă înainte de a-l aplica te demachiezi foarte bine şi foloseşti pentru faţă o loţiune tonică care să conţină apă termală. După aceasta aplică un strat de cremă hidratantă iar la final fondul de ten. Pentru a se menţine o perioadă mare de timp alege un fond de ten lichid sau tip spumă, cu constituţie aerată. Acesta se aplică mult mai uşor şi va da o senzaţie naturală fără să încarce.

Dacă vrei să-ţi petreci seara într-un club, aplică peste fondul de ten o pudră fină compactă. Astfel machiajul va fi mai rezistent şi va reduce strălucirea feţei.

Fardul de pleoape

Machiajul pleoapelor trebuie şi el luat în considerare, deoarece ochii sunt expresia chipului printr-o simplă expresie. Privirea indică îndrăzneală, taină sau dimpotrivă, naivă cu ajutorul culorilor. Pentru a ajunge la astfel de rezultate machiajul ochilor trebuie să fie foarte bine făcut. Iată câteva sfaturi pentru un fard de pleoape rezistent.

Dar trebuie să alegeţi cu grijă tipul de fard. Există o paletă de nuanţe, texturi, care pot reacţiona diferit, în funcţie de tipul de ten. De exemplu, tenul gras secretă mai mult sebum, de aceea fardul se adună deseori pe pleoape oferind un aspect urât.

Dar există soluţii pentru a evita aceste aspecte. Primul pas, ar fi să se aplice foarte puţin fond de ten pe pleoape şi se întinde foarte bine. Se atenuează cu un şerveţel excesul şi se fixează apoi cu un strat de pudră compactă sau cu un fard într-o nuanţă apropiata pielii. După aceasta se va aplica fardul de pleoape în nuanţa dorită care va fi mai rezistentă, având o bază solidă.

Dar trebuie luate în considerare şi fardurile utilizate. Fardurile compacte sau cele sub formă de creion sunt mai rezistente decât fardurile cremoase, care în sezonul călduros, din cauza temperaturilor mari se adună pe pleoape. De asemenea, combinaţia fardurilor cremă cu cele sub formă de pudră nu este recomandată.

Rujul

Aspectul buzelor este şi el foarte important. Aşadar, pentru a crea o impresie cât mai bună, buzele trebuie să fie într-o nuanţă intensă dar să aibă şi un aspect îngrijit. Pentru început ar trebui să folosim exfolierea. Cel puţin o dată pe săptămână pielea moartă se exfoliază folosind un burete. Se foloseşte un balsam hrănitor timp de câteva minute. Cea mai sigură metodă care ajută la menţinerea rujului pe buze pentru o perioadă cât mai mare de timp este pudra. De asemenea, un strat foarte subţire va stopa întinderea rujului. Acum poţi aplica un strat de ruj în nuanţa aleasă. Daca de regulă foloseşti şi creion de contur, acesta trebuie să fie în acelaşi ton cu rujul. O tentă mai închisă decât culoarea rujului va oferi buzelor un aspect neplăcut.

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here