Cum se previn ridurile

487

riduriPrimul rid poate umbri frumuseţea celor 30 de ani împliniţi de curând. Cu trecerea anilor apar tot mai multe probleme – ridurile vârstei, cele de expresie. Colagenul reprezintă o mare parte din proteinele pielii şi din totalul masei proteinelor, fiind de fapt o importantă substanţă din acest grup. Se găseşte prin tot corpul.

În jurul vârstei de 25 de ani, organismul produce mai puţin colagen, elastină şi acid hialuronic, toate scăzând treptat. Deci, aceşti stâlpi de rezistenţă ai pielii noastre încep să nu mai reziste în faţa problemelor care apar, tegumentele devenind sensibile sub acţiunea factorilor externi şi astfel îşi fac apariţia ridurilor fine. Dar se poate interveni folosind creme antirid şi adoptând un nou stil de viaţă.

Efectele majore – de la semnele incipiente de îmbătrânire, luaţi în calcul cremele antirid. Ele au rolul de a activa producerea de colagen din piele, substanţă ce conferă fermitate tenului. Astfel, tenul va avea parte de mai multă tonicitate şi va arăta şi mai tânăr.

Uitându-te în oglindă, te gândeşti să încerci deja să apelezi la cremele antirid după vârsta de 30- 35 de ani, când apar deja primele linii uşor vizibile de riduri. Dacă tenul tău arată bine, nu are rost să încerci folosirea unui antirid doar pentru a preveni. Este indicat ca după apariţia ridurilor să încercaţi creme cu rol de relaxare a ţesuturilor.

Dar nu trebuie să ai încredere doar în creme – stilul de viaţă înseamnă mult în protejarea şi îngrijirea tenului matur ca şi utilizarea cremelor antirid. Vă prezentăm câteva sfaturi pentru a avea pentru mai mult timp un ten neted:

– utilizează produse cosmetice cu factor de protecţie solară. Odată cu trecerea anilor şi fibrele de colagen îşi încetinesc evoluţia, ele fiind distruse şi de expunerea prea mult la soare;

– temperatura apei cu care te speli ar trebui să fie constantă. Căldura în exces distruge fibrele de colagen;

– asigură-ţi necesarul zilnic de vitamine, în special A, C şi E, seleniu şi antioxidanţi prin consumul alimentelor şi fructelor, acest lucru fiind ca o precauţie în faţa apariţiei ridurilor şi îţi asigură sănătatea întregului organism.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here